13
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HOĆE LI PARTIZAN KALKULISATI: Zvezda ili Cedevita u polufinalu? (ANKETA)

Objavljeno: 27.02.17 u 10:25

Do kraja ABA lige Partizanu je ostalo da odigra još tri utakmice, a sudbinu sa kim će igrati u plej-ofu drži u svojim rukama.

Za razliku od prošle sezone kada je u regionalnom takmičenju bila uzbudljiva borba samo za opstanak, ove nas u poslednja dva (za neke i tri kola) čeka neizvesna završnica u borbi za plej-of. Crvena zvezda je sigurno prva tri kola pred kraj, ali će se do samog kraja voditi velika borba za pozicije ‘dva’, ‘tri’ i ‘četiri’.

Kada je reč o borbi za drugo mesto koje daje prednost domaćinstva u polufinalu tu startnu prednost ima Cedevita. Zagrepčani imaju pobedu više od Partizana, ali i utakmicu više. Međutim, Cedevita ima bolji međusobni skor, jer je dva puta bila bolja od crno-belih. Budućnost za Cedevitom zaostaje jednu i teško da je će je u preostala dva kola stići, baš kao i Partizan, jer Zagrepčani do kraja imaju ne tako teško gostovanje u Ljubljani i dočekuju FMP Železnik. Zbog toga već mnogi vide Cedevitu kao sigurnog drugog posle ligaškog dela prvenstva.

To je dovelo navijače Partizana do toga da računaju šta se crno-belima više isplati, jer je krajnji cilj osvojiti tron i sledeće godine igrati u Evroligi. ‘Parni valjak’ za sada ima isti broj pobeda kao i Budućnost, ali lošiji međusobni skor i meč manje. Ako bi četa Aleksandra Džikića pobedila sve tri utakmice do kraja (Mega, Krka i Igokea) mogla bi da se nada poziciji ‘dva’ u slučaju nekog ‘kiksa’ Cedevite, ali ako bi Zagrepčani obe pobedili, onda bi Partizan bio treći, s tim da bi u polufinalu na dve pobede igrao upravo sa hrvatskim timom i imao taj hendikep gostujućeg terena.

Sada pojedini navijači razmišljaju u pravcu da je mnogo bolje da Partizan, kada je već ‘osakaćen’ povredama i virusom igrača, izgubi bar dve utakmice i tako Budućnosti prepusti poziciju ‘tri’, a on u polufinalu igra dve utakmice sa Crvenom zvezdom koju je jedini pobedio ove sezone. Razmišljanje mnogih je takvo da bi crno-beli lakše u polfuinalu izbacili Crvenu zvezdu na dve dobijene utakmice, jer bi se svi mečevi igrali u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’. Takođe, ‘večitog rivala’ bi tada mučili i odlučujući mečevi u Evroligi, te bi šanse za četu Aleksandra Džikića bile i veće. Sada treba sačekati i videti na koju će se taktiku najtrofejniji košarkaški klub u Srbiji odlučiti…

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CEDEVITA:

Olimpija G
FMP D

PARTIZAN

Mega G
Krka D
Igokea g

BUDUĆNOST

MZT D
C.zvezda G

[/stextbox]

Da li bi Partizanu bilo bolje da u polufinalu ABA lige igra protiv Crvene zvezde ili Cedevite?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

13 Komentara

  1. Odma na gane!!!
    Nema kalkulisanja!!!
    Svakako moramo s njima ako hocemo da budemo prvi, a manji su troskovi ovako….
    Tako da…biti cetvrti i gaziti gane odmaaaaa..

    0
    0
    Odgovori
    • Bicete pregazeni,franjevci, kao plitak potok protiv Zvezde,tu nemate ni teoretske sanse.Jos ako naljutite DR pa kaze igracima da igraju ozbiljno,odose obadve tekme sa preko 20 razlike.Protiv Cedevite imate sanse u Bgd a u eventualnoj majstorici bi igrali u pozorisnoj atmosferi i kolko tolko se nadali prolazu,mada je Cedevita za vas klasa i mnogo kvalitetniji tim.Ne brinite,osveticemo vas u finalu kad ih budemo pocistili ko metlom.

      0
      0
      Odgovori
  2. Ako kalkulisu i budu igrali protiv Zvezde,cekaju ih dva ubedljiva poraza bez teoretske sanse za bilo sta vise a ako igraju protiv Cedevite,mogu se nadati pobedi bar u Beogradu.Generalno,svodi im se na isto jer nema sanse da udju u finale a sa Cedevitom bi mozda i ustedeli pare za put u svoj zavicaj,ako obe tekme izgube,sto se protiv Zvezde podrazumeva i ne bi imali dodatne troskove,da opet cimaju premijera.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ко год да им западне у полуфиналу избациће их, с тим што ће им бити теже кад изгубе од Звезде!

    0
    0
    Odgovori
  4. Potpuno je nebitno ko je drugi, treci ili cetvrti, ko je ispao u polufinalu, a ko u finalu, samo se pobednik racuna i ide u Evroligu. Partizan mozda moze protiv Zvezde u dve dobijene, u tri dobijene nema nikave sanse, Zvezda je najskuplji tim sastavljen od reprezentativaca tako da je iznenadjenje moguce jedino u polufinalu.

    0
    0
    Odgovori
    • Nije Zvezda najskuplji vec najbolji tim.Skuplji tim ima Cedevita a verovatno i Buducnost,dok je Zvezdin nesto skuplji od partizanovog,mada ce sad pojedinci da navale sa komentarima kako njihovi igraci igraju malte ne za kikiriki.

      0
      0
      Odgovori
  5. Па није баш свеједно.лакше им је у позоришној атмосфери Загребу.где је Партизан реално домаћин.у Беогеаду је формално

    0
    0
    Odgovori
  6. Nama je glavni cilj da nam se svi igraci oporave i pocnu da treniraju i da sa kim god igrali nemamo sanse za polufinale i EL..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter