8
Evrokup

FOTO: STARSPORT

FIBA LIGA ŠAMPIONA: Drama u Pioniru, PAOK ide dalje (VIDEO)

Objavljeno: 22.02.17 u 20:30

U revanš utakmici prve nokaut faze Lige šampiona PAOK je savladao Partizan u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ 82:78 i nadoknadio ‘minus’ iz Soluna (76:74 za Beograđane) i plasirao se u osminu finala.

Nije mogao ‘ranjeni’ Partizan protiv naoštrengo ‘bratskog’ PAOK-a. Crno-bele su pobedili pre svih virus, ali i sjajni šuteri Mekfeden i Sajbert. Bez Aleksandra Džikića, Hečera, Marinkovića, Karahodžića, Gordona i Koprivice, Partizan nije imao snage da u dramatičnoj završnici napravi novo čudo i savlada PAOK koji je vodio 24 poena razlike. Grci su slavili sa četiri poena prednosti i tako se plasirali u osminu finala.

PAOK je odlično otvorio šuterski meč i pogocima za tri poena je već na startu stigao do velike prednosti 18:6. Tada je krenula neverovatna serija Partizana 18:0 i početkom druge četvrtine crno-beli iz Beograda su poveli sa 24:18 što je izazvalo erupciju oduševljenja u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’. Razigrao se kapiten Veličković i PAOK je izgledao kao razbijena armija. Post Grka od sedam minuta bez koša prekinuo je bivši košarkaš Partizana Miljenović i tada je krenula neverovatna serija PAOK-a. Mekfeden kreće sa serijom trojki za neverovatnih na poluvremenu ‘plus 15’ za Grke – 47:32.

(Izvor: YouTube/Навијачи Партизана)

Početkom treće četvrtine Mekfedenu se ‘artiljerisjoj paljbi’ priključio Sajbert i PAOK je stigao do najveće prednosti na ovom meču 64:40. Partizan nije stao posle bolnog početka drugog poluvremena i poenima Pota, trojkom Andrića i serijom Veličkovića došao do 10:0 i podnošljivog minusa 14 – 64:50 za PAOK.

Crno-beli su poslednji period otvorili trojkom Robinsona za 64:53. Partizan se ispod deset minusa spustio tek šest minuta pre kraja meča kada je Birčević pokupio ‘otpadak’ i pogodio za 68:59, u ukupnom skoru to je bilo sedam poena prednosti za Grke. PAOK je serijom 5:0 ponovo poveo sa velkih 74:59. Kada je Peiners pogodio za 76:59 činilo se da je pitanje pobednika rešeno. Ipak, Partizan je poenima Birčevića, Vrabca i Veličkovića vratio na samo minus sedam 72:79. Ušli smo u penal seriju gde su i jedni i drugi bili neprecizni, a onda je usledila neverovatna serija beogradskih crno-belih koji su trojkom Andrića i poenima Veličkovića stigli na ‘minus četiri’ ili ‘minus dva’ sa prvom utakmicom 78:82. Veličković je 23 sekunde pre kraja napravio peti faul, a Margaritis je promašio oba bacnja. Partizan je imao poslednji napad, ali su se Pot i Andrić spetljali i PAOK je salvio 82:78 što ga je odvelo u osminu finala Lige šampiona.

U Partizanu je najefikasniji bio Veličković sa 19 poena, dok su Birčević, Pot i Andrić dodali po 11 koševa. Junak pobede PAOK-a bio je Mekfeden sa 26 poena, Sajbert je ubacio 16, a Peiners 15 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PARTIZAN – PAOK 78:82 (32:47)

PARTIZAN: Ratkovica 2, Tanasković, Majstorović 2, Veličković 19, Vrabac 8, Birčević 11, Andrić 11, Pot 11, Gordon, Luković 7. Robinson 7.
PAOK: Hrisikopulos, Koniaris, Colas, Margaritis, Mekfeden, Miljenović, Glinijadakis, Karamanolis, Sajbert, Papadopulos, Peiners, Klenton.

[/stextbox]

0
0

8 Komentara

  1. Pa, šta je bre ljudi ovo ? Pa, nije bre ni sezona kupanja, a partizan ispao iz evrope ?!
    Nema glodara, na Zvezdinim je vestima…

    0
    0
    Odgovori
  2. Pustite onaj telop i molim pokrivanje pod 4 razlike…placi Tegeltija,placi…idi snimaj u svlacionici i pitaj sta ima da izjave,ko je kriv za ovaj krah u kupu Miki Mausa.Narednu emisiju,ponovo posveti 2/3 svom klubu u ovom smesnom takmicenju a EL svedi na par recenica.Pustaj one namestene sabane da komentarisu i placu.

    0
    0
    Odgovori
  3. Šta li će onaj ludi glodar sad da smisli i ko im je kriv za ispadanje.Sigurno opet neka trojka iz koraka ili sviran ili nesviran faul u napadu i sl.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter