0
Košarka

NBA OL STAR: Zapad pobedio uz dominaciju domaćina „Obrve“ (VIDEO)

Objavljeno: 20.02.17 u 09:05

Tim Zapada došao je do treće pobede u nizu u duelu „svih zvezdi“, rezultatom 192:182 uz dominantnu partiju Entonije Devijsa, kojom je zaslužio i MVP titulu.

Ovaj meč doneo je i rekordan broj postignutih poena, što s obzirom na nivo angažovanosti u odbrani nimalo ne čudi. Tako je za pet poena nadmašen prošlogodišnji skor od 369 poena na meču.

Centralna figura meča definitivno je bio domaćin Entoni Dejvis, koji je imao veliki motiv da zablista pred svojom publikom, pa je do kraja brojao do 52 poena, što takođe predstavlja rekord Ol stara, uz 10 skokova. „Obrva“ je tako oborio 54 godine star rekord Vilta Čembrlena od 42 poena, pa se može reći da mu je titula MVP-a pripala više nego zasluženo.

Izuzezno zapažen bio je i plejmejker Oklahome, Rasel Vestbruk koji je za 19 minuta na parketu ubacui 41 poen i podelio 7 asistencij, dok je njegov bivši saigrač Kevin Durent zabeležio tripl dabl sa 21 poenom i sa po 10 skokova i asitencija. Stef Kari ubacio je 21 poen.

U ekipi Istoka najviše se istakao Janis Adentokubo sa 30 poena, Lebron Džejms imao je 23, Kajri Irving 22 (14 as), Ajzija Tomas 20 poena a Kajl Lauri 19 poena.

U ukupnom skoru Zapad je ovom pobedom smanjio razliku u odnosu na Istok, pa je sada 37:29 u pobedama.

Izvor: Youtube/AQUPAS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter