12
Košarka

FOTO: STARSPORT

KRK: Gudurićeva ‘levica’ donela Zvezdi ‘Žućkovu levicu’! (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.17 u 22:51

‘Žućkova levica’ ove godine završila je u rukama navijača Crvene zvezde, pošto su u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu savladali Partizan sa 74:64 (23:23, 13:11, 16:13, 22:17).

Veliki je bio ulog, ali i veliki problemi uoči večerašnjeg finala Kupa Radivoja Koraća, nešto manje za Crvenu zvezdu, a mnogo više za Partizan, koji je nastupio sa deset igrača u rosteru, bez ‘prve violine’ Vilijema Hečera, Vanje Marinkovića, Stevana Koprivice, ali i trenera Aleksandra Džikića.

Međutim, to se u većem delu meča nije primećivalo u igri crno-belih, koji su uvek imali odgovor na već ustaljenu agresivnu igru ‘večitog’ rivala.

Zvezda je meč otvorila sa 8:2, ali je usledila velika serija Partizana, koji je trojkom Birčevića i dva puta Andrića, ali i poentiranjima Lukovića i Gordona poveo sa pet poena.

ezde.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Ipak, sve se vratilo na egal do kraja prve deonice za 23:23.

(Izvor: youtube / WM Media)

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Ako je prva deonica donela dobar šut na obe strane, druga četvrtina donela je veliki broj izgubljenih lopti i jednih i drugih. Dugo nije bilo poena iz igre i ukupno ih je bilo vrlo malo u  u takvoj situaciji za nijansu bolje se snašla Crvena zvezda koja je došla do minimalne prednosti i sa 13:11 dobila drugi deo meča za 36:34 na poluvremenu.

Partizan je, iako desetkovan, uspeo da parira Crvenoj zvezdi u velikom delu utakmice, a lidersku palicu preuzimao je Džamont Gordon, uz naravno, Novicu Veličkovića.

U još jednoj četvrtini sa malim brojem poena videli smo rezultatsku klackalicu, a Partizan je posle tehničke lične greške i isključenja Dženkinsa imao priliku da se odlepi, ali je Ratkovica promašio slobodno bacanje, zatim je izgubljena lopta i Zvezda je sve preokrenula u svoju korist.

Usledila je tehnička greška klupi Partizana, a onda se probudio Marko Gudurić. Krilo Zvezde je pogotkom sa preko osam metara na isteku treće deonice doneo pet poena prednosti svom timu, a onda je usledila veća pauza usled incidenta kada je bakljom pogođen jedan navijač u VIP loži.

(Izvor: youtube / Magic Moment)

Na početku poslednje četvrtine usledila je nova trojka Crvene zvezde, zatim i poentiranje pod košem za maksimalnih plus 10 u tom momentu. Partizan je uspeo da zaustavi Crvenu zvezdu na kratko i da se približi na sedam poena zaostatka trojkama Birčevića i nešto kasnije Gordona, ali nije uspeo da se potpuno vrati.

Na kraju je izuzetno raspoloženi Marko Gudurić i izrazito kratka klupa Partizana rešila ovo finale Kupa Koraća koje je Crvena zvezda dobila rezultatom 74:64.

Najefikasniji igrač ove utakmice i apsolutni ‘X’ faktor sa 18 poena bio je Marko Gudurić koji je meč završio sa 18 poena, isto koliko je imao i Marko Simonović, ali je Gudurić sa šest asistencija i dve odlučujuće trojke krajem treće i početkom četvrte deonice najzaslužniji za ovaj trijumf Zvezde.

 

0
0

12 Komentara

  1. Definitivno KRK je dobio moralnog, a i sa svih drugih aspekata pobednika u ‘liku i delu’-VELICANSTVENIH GROBARA i KKP, jos jednom, po ko zna koji put, ODRZALI SU CASOVE LJUBAVI I LEGENDARNOG NAVIJANJA CELOM KK SVETU i pored svih pokusaja satanizacije i ‘odstranjivanja’ vodja tj. ‘uklanjanjem’ pod jos nerazjasnjenim ‘okolnostima’, a TEK da ne spominjem „NEVEROVATNO i NESHVATLJIVO“ „TROVANJE HRANOM’ SAMO ZA IGRACE KKP NA CELOM TURNIRU !!! Partizan-Mit ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

    0
    0
    Odgovori
    • Leci se covece. I ako necete da se trujete hranom predlazem da uzmete kuvara, jebiga sad imate tri drzavna sponzora za te vase visemilionske „stipendije“. Uprava vas krade a vi mrznju usmeravajte na nas pacenici.

      0
      0
      Odgovori
  2. Cestitke igracima i treneru. Pozdrav navijacima iz predgradja. Najvaznije tek dolazi,Partizan nema sta da izgubi …. mislite i o tome.

    0
    0
    Odgovori
    • Hvala na cestitkama, zahvaljuje i predgradje. Super nam je ovaj trofej. Bas je lep. Zelim vam i puno srece u toj evroligi sampiona, imate dobre sanse da je osvojite.

      0
      0
      Odgovori
    • Naravno da najvaznije tek dolazi a niste se valjda ponadali za veceras…to najvaznije cemo resiti sa Cedevitom u finalu jer se vi tu malo ili nista ne pitate a ono u Junu ce biti slag na tortu,kao prosle sezone kad se Gudura ispisao po vama,slicno kao i sada.
      P.S.Hvala na cestitkama igracima i treneru.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter