3
Košarka

FOTO: STARSPORT

KRK: Partizanova osveta ‘kod Žućka’ – gledaćemo ‘večiti derbi’ u finalu (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.02.17 u 22:47

Crno-beli su nadigrali rivala i plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća.
Rezultatom 77:65 je Partizan slavio protiv Mege u odličnoj atmosferi za koju su zaslužni Grobari.

Bolji početak za igrače Nenada Čanka nije mogao. Partizan je sa dve trojke Gordona i još par dobrih akcija poveo 10:0, nakon čega je prve poene za Megu postigao Alfa Kaba. Igrači Dejana Milojevića su do finiša kvartala uspeli da smanje zaostatak, koševima Mušidija i Jaramaza su prišli na svega minus pet, ali je ubrzo usledio odgovor Novice Veličkovića izvan linije 6,75 za 20:12.

Znatno ofanzivnije i bolje je Mega počela drugu deonicu, Tejić je trojkom smanjio na zaostatak jednog poseda, da bi ubrzo Gordon izgubio loptu nakon lošeg dodavanja, a Zagorac poentirao za 24:24 i prvo poravnanje. Amerikanac ubrzo trojkom ispravlja grešku i postaje prvi dvocifreni igrač na parketu, nakon čega crno-beli ponovo dolaze do solidne razlike. Igralo se koš za koš, Partizan je uspevao da vrati sve što je izuzetno ofanzivna Mega ubacivala u napadu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Jedan od bitnijih momenata u meču jeste početak pretposlednje četvrtine koju su Beograđani otvorili sa 6:0, u 24. minutu je Luković prikucao nešto izemeđu šuta i pokušaja dodavanja Birčevića za novu dvocifrenu razliku Partizana. Taman što se Mega ponovo približila, Jaramaz je promašio dodavanje prilikom kojeg se Milojević bunio kod sudija, dobio tehničku i pomogao svom bivšem klubu.

Sa zalihom od 10 poena je Partizan otpočeo završni kvartal, što je bilo dovoljno za bezbrižnu igru. Novica Veličković je nastavio da rešeta obruč rivala novom trojkom, a uskoro i trećom za 61:58. Onda svojih ‘pet minuta slave’ (u stvari minut) ima Luković koji je prvo uhvatio svoj 13. skok, a potom iznudio nesportski faul Nikole Rebića, da bi kasnije promašio slobodna bacanja za učinak sa penala 1/9. Jaramaz je u tim momentima, a i tokom većeg dela meča, bio svetla tačka Mege te je učestvovao u seriji od 6:0 tima iz Sremske Mitrovice.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Najbolji je u Partizanu bio Novica Veličković sa 19 poena i pet skokova, Uroš Luković je imao dabl-dabl, 11 poena i 13 skokova, isto toliko poena je ubacio Ratkovica, dok je Gordon ostao na 10 poena iz drugog kvartala. Što se Mege tiče, sjajnu rolu je imao Ognjen Jaramaz koji je postigao 23 poena, pratio ga je Alfa Kaba sa 12.

Direktno iz Niša – Aleksandar Ilić.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter