0
Košarka

CRVENO SLOVO KOŠARKE: Na današnji dan rođen je najveći svih vremena! (VIDEO)

Objavljeno: 17.02.17 u 09:30

Danas najbolji košarkaš svih vremena, legendarni Majkl Džordan, slavi svoj 54 rođendan.

Fudbal ima Pelea i Maradonu ali košarka ima samo jednog čoveka, koji je prvi sinonim kada se ovaj sport pomene, a to je njegovo leteće visočanstvo, Majkl Džordan.

Karijera velikog Majkla je takva da jednostavno ne možete pobrojati sve što bi hteli, ma koliko vremena proveli pišući o tome.  Prepustićemo da o tome govore brojke koje je ostvario tokom svoje veličanstvene karijere.

Izvor:Youtube/m2e1iriko

Nekada zvezda Čikako Bulsa, a danas vlasnik Šalot Hornetsa u svojoj bogatoj riznici ima titulu univerzitetskog šampiona sa Svernom Karolinom, titulu rukija godine (1984/85), šest NBA prstena sa Bulsima a svako finale koje je odigrao je i osvojio i to kao MVP istog.

Čak jedanaest puta je biran u idealnu petorku lige, pet puta proglašavan za MVP-a regularnog dela lige, 10 puta najbolji strelac lige, 14 puta učesnik Ol star utakmica, dvostruki olimpijski šampion.

Tokom karijere njegov prosek iznosi neverovatnih 30 poena po meču, što je za najveći broj igrača nedostižan prosek i tokom jedne sezone, dok je u plej-of mečevima beležio fascinantnih 33,5 poena.

Čovek koji je košarku igrao sa nestvarnom lakoćom, protivnike dovodio do ludila i mnoge zvezde ostavio bez šampionskog prstena. Čovek je zauvek oplemenio ovu igru i učinio da je generacije zavole.

Dame i gospodo, jedan jedini, neponovljivi Majkl Džordan! Srećan rođendan majstore!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter