5
Košarka

FOTO: STARSPORT

PEKOVIĆ: Moramo da budemo zadovoljni rezultatima, imamo najmanji budžet od svih u plej-ofu ABA lige (FOTO)

Objavljeno: 15.02.17 u 00:20

Prvi čovek crno-belih je pred revanš sa PAOK-om govorio o situaciji u klubu.
Partizan je obezbedio plejof u ABA ligi i trenutno je u boljoj situaciji od svog rivala za prolaz u narednu fazu Lige šampiona.

I ove sezone pod pokretačkom palicom košarkaša Minesote, Nikole Pekovića,  se Partizan bori sa nedaćama i svakodnevnim problemima, ali ipak, koliko toliko, uspešno izlazi na kraj.

– Rezultatski, moramo da budemo zadovoljni. Obezbedili smo plasman u plej-of ABA znatno ranije. Zasluge idu igračima, treneru Džikiću i stručnom štabu. Od svih timova u polufinalu, imamo najmanji budžet s kojim servisiramo tekuće obaveze prema timu, stručnom štabu i zaposlenima, ali i vraćamo delove nagomilanih dugova. Neki poverioci su strpljivi, neki manje. Trudimo se da funkcionišemo u takvim okolnostima. Zadovoljan sam, ali ima prostora za napredak, kazao je Peković za ‘Novosti’.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Teška finansijska situacija je nekadašnjem evropskom šampionu dosta otežala rad u par tekućih sezona, po naznakama sadašnjeg predsednika, stvari idu na bolje.

– U odnosu na ono što smo zatekli, svakako je bolja. „Aerodrom Beograd“ je uz nas sledećih godinu dana i nadam se da ćemo opravdati njihovo poverenje, kao svih koji su nam pomogli. Kroz partnerstva sa firmama iz privatnog sektora trudimo se da stvorimo uslove da zajedničkim snagama zaradimo. Kao i svi kojima je crno-bela boja na srcu, i ja bih voleo da se problemi brzo reše, ali sam svestan da ne ide tek tako, dodao je centar Minesota Timbervulfsa.

Nikola Peković je pričao i o Kupu Radivoja Koraća, gde postoji velika šansa da se odigra novi ‘večiti derbi’.

– U svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo i obavezom da pružimo sve od sebe, što je princip koji preslikavamo na sve segmente poslovanja kluba. Ipak, svesni smo da uloga favorita nije naša i da za šansu moramo da se izborimo s posvećenošću kakvu su igrači demonstrirali na prošlom derbiju i još nekim utakmicama. Ali, da se ne zalećemo. Dunav nas čeka u četvrtfinalu, a Mega verovatno u polufinalu. Do sada nismo preskakali korake, nećemo ni ubuduće. Imam puno poverenje u tim, stručni štab, i siguran sam da će njihovo angažovanje i ponašanje u Nišu biti besprekorno, zaključio je Peković.

0
0

5 Komentara

  1. Kada se ispravi nepravda i neprirodna ‘pojava’ malih ‘organa’ koji su na silu, prkoseci SVIM POSTOJECIM zakonima, sto prirode, a sto krivicnim i materijalnim protiv zakon. aktima, a i tek kada osvojimo Aba ljigu i ugasimo ponovo-zauvekkk ovaj krim. sklepan kk mutant projekciju od strane tvoraca segregacije Srb. i vratimo se u EL onda cemo biti zadovoljni i moci cemo da kazemo da je PRAVDA POBEDILA SLUGE ZLAAAA I RAZDORA SRBIJEE .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  2. to znači možete u plej off ali o titulama i evro ligi nećemo ni da čujemo.samo dokaz za ono juce kako je fiba skinula ko fol blokadu budućnosti to je sve dogovor đordija i čokija da se partizan izbaci iz uleb natjecanja,kome smeta jak partizna vidi se iz aviona.

    0
    0
    Odgovori
    • Da partizan je previse jak na nivou s.a. sparsa i smeta svim klubovima po Evropi. Evo djordi samo misli kako ce izbaciti i ugasiti partizan. Ne budi smesan. Evo procitaj gore izjavu Pekovica. Vracaju se dugovi koji su napravljeni za vreme Danilovica i Vujosevica. Jak partizan nikome ne smeta zato sto nema vise jakog partizana.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter