6
Evroliga

FOTO: STARSPORT

KAKAV PODATAK: Crvena zvezda je drugi tim Evrope, a evo o čemu se radi (FOTO)

Objavljeno: 15.02.17 u 11:35

Specijalizovani košarkaški sajt Eurohops napravio je listu najboljih timova Evrope kada je reč o poziciji centra. Crvena zvezda je druga.

Ko ima najbolju igru ispod koša u Evroligi? Odgovor je Fenerbahče. Posle njega ide naš šampion Crvena zvezda. Crveno-beli su tako iza sebe ostavili jedan Panatinaikos sa Janisom Burusisom, Real Madrid sa Ajaonom, Barselonu sa Tomićem i evropskog šampiona CSKA sa nižim, ali snažnim Kajlom Hajnsom.

Naime, Eurhops je je za statistiku uzeo učinak svih ‘petica’ timova Evrolige sa brojem poena, skokovima, blokadama, ukradenim loptama i indeksnim poenima. Tako je Fenerbahče zauzeo prvo mesto sa Ekpeom Judom i Ahmetom Duveriogluom sa u proseku 17,4 poena. Druga je Crvena zvezda sa 13,6 poena, ali treba istaći da je košarkaški portal napravio grešku i kao drugu peticu tima stavio Diona Tompsona, a ne Milka Bjelicu što bi donelo daleko bolji rezultat, jer je Amerikanac odigrao tek nekoliko mečeva za beogradski tim.

U analizi se ističe da je alfa i omega ispod koševa Ognjen Kuzmić, najbolji skakač takmičenja sa u proseku osam skokova i treći najbolji igrač Evrope kada se gleda indeks uspešnosti. Takođe, ističe se da je Dion Tompson tek stigao u Beograd i da mu je potrebno vreme da bi rezultati i statistički podaci bili bolji.

Fener

CZV

PAO

0
0

6 Komentara

  1. Pa šta je ovo čudno? Od kad se Zvezda vratila u Evroligu u samom smo vrhu na poziciji petice.Ne znam da li su i pre radili ove statistike ali uvek imamo centra koji dominira-Katić,Bobi,Cirbes,Kuzmić…

    0
    0
    Odgovori
  2. portal je napravio gresku : umesto bjelice je stavljen … tako je portalj napravio gresku namerno … ILI … slucajno … ko je drugi u evropi i zasto … koristi se prilika svaka da se od vestackog privatnog kluba iz zeleznoka kkcz u evropi napravi ONO STO NIJE … ALO … to pisanje i opisivanje igranje ove i ovakve kkcz … po medijima covek samo sto nije pomislio da se radi o bivsem i sadasnjem prvaku evrope … ONO … kako se sve naduvava i prenaglasava ima svoju svrhu i potrebu: DA OPRAVDA AUTORITET VLASTI I FINANSIRANJE DRZAVNOK-PRIVATNOK PROJEKTA – ove i ovakve kkcz, sa ljudima u i oko kkcz i njenim i sponzorima.

    0
    0
    Odgovori
    • Vest o Zvezdi a prva dva komentara od najumobolnijih pacenika sa ovog portala.Sto ne sacekate da neku vest objave o kupu Seje Kalaca,pa ce mozda Lukovic,Majstorovic i Koprivica da zauzmu visoko 4.mesto medju centrima.U Aba ligi sigurno nisu ni medju 8 najboljih a ovo je EL,eeeej,idioti.

      0
      0
      Odgovori
    • Au pa ovaj lik je doživeo nervni slom.Haha šta ti uradi Zvezda pa si tako otupeo i pukao? Ništa,ali baš ništa što pišeš niti je tačno niti razumljivo.A da li je ovo Zvezda ili ne slobodo proveri neznalice.Naš centar je pre 2 godine bio i MVP grupne faze…očito da postoji sistem i da se zna.A vi kao dugogodišnji državni veštački projekat sada umire u mukama do katančenja.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter