4
Evrokup

FOTO: STARSPORT

FIBA LŠ: Vil ‘Majstor’ Hečer – crno-beli su slavili, beogradski! (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 08.02.17 u 21:54

Partizan je u prvom meču plejofa Lige šampiona savladao PAOK u Solunu rezultatom 76:74.
Meč je trojkom otvorio Koniaris, ali je Birčević na isti način odgovorio i pokazao Grcima da im sledi velika borba u Solunu. Već do polovine prvog kvartala Partizan biva na pragu dvocifrene prednosti kada je Marinković pogodio bacanja za 14:5, ali je PAOK uspeo da se ubrzo vrati. Na dva minuta do kraja ovog perioda je Birčević pogodio trojku i tada su crno-beli iz Beograda imali vodstvo od 10 poena razlike (20:10).

Beogradski klub je i u nastavku vodio, ali je domaćin uspevao u nameri da smanji vodstvo. Poenima jednog od najboljih u tim momentima, Mekfedena, PAOK je prišao na minus od pet poena. Onda je usledila furiozna serija Partizana, nakon ‘banane’ Lukovića i poena Vila Hečera Partizan ponovo beži na dve cifre, da bi trojkom Ratkovice gosti imali plus od 13 poena pred kraj prvog poluvremena.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Grci su zaigrali sjajno u trećoj deonici i u potpunosti se vratili u utakmicu. Nakon ofanzivnog ‘posta’ Partizana, Krisikopulos i Sajber donose prednost domaćem timu koji prvi put nakon dužeg vremena vodi. Poenima Stefana Birčevića završena je ta deonica rezultatom 53:53.

‘Finale večeri’ je pripalo Partizanu, celom četvrtom četvrtinom su dominirali Beograđani koji su zahvaljujući tom delu utakmice došli do izuzetno bitnog trijumfa. Partizan je serijom 5:0 otvorio kvartal, što je totalno zbunilo košarkaše PAOK-a koji su nekako uspeli da se konsoliduju i ostanu u meču. Pre poslednjeg minuta četvrte deonice je domaći tim postigao svega devet poena. Na 44 sekunde do kraja je PAOK imao minus od tri poena nakon koša Mekfedena, što je za tim iz Soluna bilo nedostižno.

Najbolji u pobedi Partizana je bio Vil Hečer sa 27 poena i po četiri skoka i asistencije, dok su Ratkovica, Marinković i Birčević ubacili po 10 poena. Na drugoj strani je Mekfeden postigao 20 poena.

Revanš meč je na programu 22. februara od 18 časova u srpskoj prestonici.

 

(Izvor: YouTube/Basketball Champions League)

0
0

4 Komentara

  1. Bravo Hec, mada, teze nam je bilo sa crno-belom bracom, nego neko vece sa crvenim mutant&frankenstajn kk koje smo poslali na zasluzno mesto u RUPU ili JAMUUU .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  2. pitao bi te trenere zašto se menjaju igrači svaki prekid i aj ti sad da taj šuter na koga se najviše gleda vanja i mihajlo ubacuju kako treba mali krene pa ga izvadi i neubacuje skoro deset minuta .daj jednom pusti momke nek igraju pa sećam se pre dvadeset trideset i vise jedna petorka jeznala igrati bez prekida ako ih ide šut

    0
    0
    Odgovori
  3. Da je kojim slucajem ovaj Paok u Aba ligi,bez ikakvog dvoumljenja,ubedljivo zadnje mesto.Za njega su Karpos i Mornar klasa od ekipa.

    0
    0
    Odgovori
    • Popij ti prijatelju jedan bromazepan za svaki slucaj, ocigledno ne mozes da ne gledas Partizan, a nase pobede te mnogo bole. Bolje se pripremi bice ovoga sve vise kako sezona odmice.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter