18
Evroliga

FOTO: HOTSPORT

LICEMERJE, CINIZAM, ILI JEDNOSTAVNO KOMPLEKSI: Hrvatski mediji traže da Zvezda bude izbačena iz Evrolige! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 27.01.17 u 10:33

Crvena zvezda je fantastičnom partijom savladala Panatinaikos i stigla do sedme uzastopne, a ukupno 12. pobede u okviru ovogodišnjeg izdanja Evrolige, i sa skorom 12-8 zauzima petu poziciju na tabeli. Ali, jučerašnji trijumf dobio je, bez ikakvog povoda, i nacionalnu konotaciju.

Naime, odmah nakon završetka meča, hrvatski mediji su pojurili da navijače Crvene zvezde optuže za provokaciju:917092e8377745af8f3b11600fc64bd8

Medijima u Hrvatskoj zasmetala je šetalica na kojoj je tenk, a ispod njega se našla zastava „Vukovar“:

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

No, kolege iz Hrvatske su napravile malu „grešku u koracima“. Naime, navijači Crvene zvezde su tenk kao motiv za podršku igračima svojih klubova koristili više puta u poslednjih nekoliko godina.

Tako je tenk bio glavna „zvezda“ koreografije na meču kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Groclina 2007. godine…

slika1

…da bi ubrzo nakon toga, na meču sa Banatom, usledio i nastavak čuvene pesme . „Proradila pa neće da stane“, uz, naravno, tenk:

0708_cz_banat_15

Tenk je takođe jedan od motiva koji se može videti i na zastavama i grafitima navijača kluba iz Beograda:

slika4
FOTO: Delije.net
image_0_02_05_113882124345ea3362e5edb6589645daa3
FOTO: Delije.net

A možemo reći da ima određenu „istorijsku“ težinu, bar kad je u pitanju košarkaška sekcija crveno-belih, što ženska…

kosarka

FOTO: Delije.net

…što muška, sa sve Bobanom Marjanovićem:

slika3
FOTO: Delije.net

A takođe, tenk je bio jedan od glavnih „pokretača“ pred jedan večiti derbi:

slika2
FOTO: Delije.net

Izreka kaže će onaj ko nešto po svaku cenu, frenetično i namenski traži, to zapravo i naći, pa postojalo ono ili ne.

A teško nam je da se otmemo utisku da su kolege, koje izgleda imaju problema sa sluhom pa im promiču ustaški pokliči „Za dom spremni„, koji su maltene uobičajena pojava na mečevima u Hrvatskoj, slučajno i bez želje za senzacionalizmom primetile tenk. O „Ubij Srbina“ da ne pričamo… 

Napomena: Prva dva snimka su sa meča Hajduk – Dinamo, odigranog 17. decembra 2016. godine.

(Youtube/Index.hr Portal)

 

(Youtube/vel cro)

(Youtube/jerko novak)

Činjenica jeste da Crvena zvezda igra nestvarnu košarku. Činjenica je i da Crvena zvezda predstavlja trn u oku svima koji su imali par decenija prilike da kroz neometan rad postanu nedodirljiva sila u evropskoj košarci. Isto tako je činjenica da se takve stvari osiguravaju na terenu, umesto pozivima na izbacivanje.

Kao što je činjenica da košarkaši Crvene zvezde na čelu sa trenerom Dejanom Radonjićem predstavljaju ogromne uzore, kada je u pitanju ponašanje i poštovanje protivnika, košarke, kao i sportska kultura u svakom mogućem njenom obliku.

No, nije da ne razumemo. Bolele su mnoge trojke ranije, kako izgleda boleće i one kasnije, a pobedničko postolje ostaće nedosanjan san, dok god se više pažnje bude posvećivalo raspirivanju mržnje, nego sportskim uspesima.

 

 

0
0

18 Komentara

  1. Naj veći sponzoski ugovor.? U istoriji Srpskog sporta dobili ste od b tadića. Kad neko pokušava da vas uništi. Ne daje vam gasprom od 5-6 m eura. Sve jasno nekog JNA a nekog UDBA. Jedina istina koja vas boli.!

    0
    0
    Odgovori
  2. Grobari nemoj da ste cinicni imate za primer pa zar nije to jad i beda a najvise beda.Istorija vam je lazna i sve vam je na silu eto zato ne ide promenite sve iz korena i stvarajte svoju decu pa ce biti sporckog duha a mamu i tatu ne mozes da menjas.

    0
    0
    Odgovori
  3. Napred Zvezdo zasluzila si da budes najbolja.Što bi rekao naš Bora Čorba budi dosledan zvezdinog grba jer zveda je dika i ponos svih Srba.

    0
    0
    Odgovori
  4. Нису комплекси. Ово је давно превазишло комплексе. Ово је болесна мржња.

    0
    0
    Odgovori
  5. Lupaju ih kompleksi sto zvezda gazi sve pred sobom oni mrze sve što je srpsko kao sto mi mrzimo sve hrvacko ma mogu samo da nam zavide . ..na kolena pred srbe oooooo

    0
    0
    Odgovori
  6. Kakav tenk. Na šetalicu treba da okače. Sliku aleksandra vučiča. Koji sipa lovu u državno mezimče. Glavne snage cz u svim sportovima.!!

    0
    0
    Odgovori
    • „Igra“ ova lova , „igra“ i mezimče , svih normalnih Srba. Teško li je dulu , mulu , bulu , džulu i takvim tipovima , koji više mrze Srbiju i C. Zvezdu , nego što vole jsd fk i kk prošlost. Umri od muke , a prava Srbija je srećna i vesela !!!!!

      0
      0
      Odgovori
        • tacno onu, kad nosi sal partizana i navija iz loze. vise ste titula uzeli dok je vladao DS nego u svim sportovima dotle u celoj vasoj istoriji. pa kad nije moglo vise poceli ste i one mucenike iz srpske da kradete.
          mrs sram te bilo

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter