16
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BAJKA SE NASTAVLJA: Pao je i PAO! Niko ne može na crtu silnoj Zvezdi! (VIDEO)

Objavljeno: 26.01.17 u 20:47

Košarkaši Crvene zvezde večeras su savladali i ekipu Panatinaikosa u Evroligi i to rezultatom 72:66 (20:14, 19:19, 18:23, 15:10).

Umor, jak ritam, spavanje na aerodromu, utakmica pre manje od 45 sati. Sve to je moglo da utiče na večerašnji izuzetno težak meč Crvene zvezde protiv Panatinaikosa. Ali nije. Makar na početku utakmice, jer je ona otvorena sa nestvarnih 16:0.

Teško da je to očekivao iko od večerašnjih navijača u dvorani, a bilo ih je preko 7000. Atmosfera je u tim momentima dostigla vrhunac, a Zvezda je igrala tako da bi verovatno i Golden Stejt ili Klivlend poklekao.

Međutim, to vođstvo nije dugo potrajalo jer su ‘zeleni’ odgovorili serijom od 8:0, a do kraja četvrtine razlika je bila i ‘samo’ četiri poena razlike.

U drugoj deonici Panatinaikos je odgovarao na Zvezdinu agresivnu igru, a odbranu joj je širio preciznim šutevima za tri poena. Najviše je u tome prednjačio Keni Gebrijel.

Poluvreme je završeno sa šest poena viška za Zvezdu, a tu prednost je doneo Stefan Jović ovim fenomenalnim potezom:

(Izvor: youtube / DSBEOGRAD – Делијe Север Београд)

Kako je meč odmicao činilo se da je Zvezda ostajala ‘bez daha’, dok je Panatinaikos šutirao bez pritiska i stega, na šta je upravo upozorio Dejan Radonjić u pauzi između dva poluvremena.

To je rezultovalo čak i preokretom u jednom momentu, kada je polaganjem Džejmsa na 1:10 pre kraja treće četvrtine PAO poveo sa 56:55. Usledila je rezultatska ‘klackalica’ koja je potrajala gotovo do same završnice.

Ispostavilo se da je Marko Simonović trojkom pri rezultatu 61:61 doneo ključno vođstvo Zvezdi, a iako Panatinaikos je imao dva napada za novu prednost na dva minuta pre kraja i pri rezultatu 64:63, oba puta je lopta od noge igrača u zelenim dresovima odlazila u aut.

Kasnije su Kuzmić i Simonović sa nova dva polaganja doneli velikih šest poena prednosti crveno-belima i utakmica je na manje od minuta pre kraja bila prelomljena.

Najefikasniji na meču bio je Keni Gebrijel sa 23 poena, a Džejms je imao 19, dok je u timu Crvene zvezde Marko Simonović imao 13, Luka Mitrović 11, a Ognjen Kuzmić 10 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Crvena zvezda – Panatinaikos 72:66 (20:14, 19:19, 18:23, 15:10)
Dvorana: ‘Aleksandar Nikolić’
Gledalaca: preko 7000

CRVENA ZVEZDA: Volters 5, Tompson 6, Mitrović 11, Lazić 5, Dobrić, Simonović 13, Rakićević, Dženkins 6, Gudurić 4, Jović 7, Kuzmić 10, Bjelica 5.

PANATINAIKOS: Singlton 5, Nikols, Rivers 12, Džejms 19, Focis, Papas 2, Feldin, Haralampopulos, Gebrijel 23, Đentile, Burusis 3, Kalates 2.

[/stextbox]

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Evroliga, 20. kolo:

Četvrtak:

Fenerbahče – Galatasaraj 85:80
Crvena zvezda – Panatinaikos 72:66
20.05 Makabi – Uniks

Petak:

18.00 CSKA Moskva – Anadolu Efes
18.45 Darušafaka – Žalgiris
19.00 Barselona – Baskonija
20.00 Olimpijakos – Brose Basket
21.00 Real Madrid – Armani Milano

[/stextbox]

Rezultati by SofaScore

0
0

16 Komentara

  1. Е,не’ш ти више да,једеш наш купус ,и младу луцерку…..ЛОНАЦ!Ово му дође као у слагалици….Звезда,Кар*,Звезда,Кар*…још,једно лепо вече,браћо

    0
    0
    Odgovori
  2. Добро бре,пријатељу,умеш ли као човек једном да,напишеш,нормалан текст,без неке мржње и спомињања Косова?Ако си толики патриота,зашто ниси дошао доле и допринео некако или си и ти био на митингу за најк патике??Иначе драго нам.је да више волиш наше поразе него ваше победе,више него леба.само нешто слабо иде…Разумем фрустрацију,и лепо се окани ћорава посла,заглавићеш неку установу….Поздрав браћи Звездашима….Идемо даље

    0
    0
    Odgovori
  3. Placi mala,placi…XXAAXXAA Ljudi,maloumnik do koske je prso ko kristal piksla,varniči na sve strane,ne zna gde bije od zlobe,ljubomore i zavisti.

    0
    0
    Odgovori
  4. Daj ne lupetaj vise gluposti ovoliko gluposti na jednom mestu to nije normalno ako nemas sta pametnije da napises onda se mani pisanja cela Srbija ponosna sto ima ovakav tim da se bori sa evropskim gigantima kao sto je nakad radio partizan ako nisi znao to se zove LjUBOMORA a to je opasan porok

    0
    0
    Odgovori
  5. pisi ti o tvojim franjevcima u falš ligi kako gube a zvezdu gledaj i kmeci.
    … steta sto ovde ne mogu da ti opisem kako bih se sa tobom pozabavio

    0
    0
    Odgovori
  6. Od svih konentara samo jedan je zvezdas i to po komentaru normalan….a vi grobljari sto ne mozete da podnesete nas uspeh nego pisete neke gluposti jeste vi procitali naslov i tekst o cemu se radi…pozeleo bih vam sve najgore u zivotu kada sam procitao o cemu pisete ali vi ste vec kaznjeni od Boga sammim tim sto ste takvi kakvi ste…vi ce te ziveti sami sa sobom i sa svojom zlobom….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter