29
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Zadar ili Žalgiris, nije bitno! Evropa neka se pazi, jer Zvezda baš gazi! (VIDEO)

Objavljeno: 06.01.17 u 20:40

Crvena zvezda nastavila je da briljira u novoj godini, a posle Zadra ubedljivo je pao i Žalgiris i to u Kaunasu rezultatom 77:61.

Odavno znamo da će teško bilo ko da zaustavi Crvenu zvezdu u ABA j.t.d. ligi, pa nas nije preterano čudila ubedljiva pobeda crveno-belih nad Zadrom pre tri dana. Ali, posle trijumfa nad moskovskim CSKA i večerašnje partije u Kaunasu i kanonade nad Žalgirisom, svi u Evroligi će se itekako plašiti tima Dejana Radonjića.

Od samog starta meča Beograđani su rešetali koš Žalgirisa, pre svih Branko Lazić, koji je pored standardne maestralne partije u odbrani, večeras i u ofanzivi briljirao.

Sve je teklo kao po koncu za srpskog šampiona, raznovrsnost u napadu i sada već standardno dobra odbrana obeležili su večerašnji meč, pa otud i ne čudi velikih 21:7 u prvoj deonici i još većih, ma ogromnih 47:22 na kraju poluvremena.

Nije se dalo verovati Litvancima da će se već tada predati, ali da je neki drugi tim bio na drugoj strani terena, možda bi i dozvolio preokret. Zvezda nije. Čak je i uvećavala svoju prednosti, najveća je iznosila čak 28 poena početkom treće deonice i to je, reklo bi se, potpuno slomilo otpor i želju domaćih igrača.

Utihnula je publika, isprazio se barut inače preciznih ‘litvanskih mitraljeza’ i sve je bilo rešeno mnogo pre poslednjeg zvuka sirene.

A kada se on začuo, rezultat je glasio 77:61. Najefikasniji je bio Marko Simonović sa 16 poena, Čarls Dženkins je imao 13, a Branko Lazić 12 poena.

Na drugoj strani, jedini dvocifren je bio Paulius Jankunas sa 10 poena.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

29 Komentara

  1. Po potpisu bih rekao da i ti slavis Bozic,ukoliko sam pogresio iskreno se izvinjavam.Nije bilo nista licemerno,bar ne kao u odgovoru ,,Bozic,ovo,ono ..“,ali to je vec tvoja stvar.

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa vidi ovako,ja u toj kosarci za taj Partizan zivim i navijam evo skoro 40 godina,i navijam i navijao sam i protiv CSKA ,Reala,Makabija,Panatinaikosa,Olimpijakosa i navijacu opet, isto kao i protiv CZ1945-2011,Karposa,Solnoka,Mornara,Z.Gore pa i KKCZ2011-? …i nemam problem da priznam poraz i cestitam pobedu za svaku na terenu dobijenu utakmicu.Nemoj ti da me saljes na forume,jer ovom pitanju je mesto na svakoj vesti o sportu u Srbiji .Odgovor nisam a i necu ga dobiti jer obojica zivimo u Diznilend drzavi,nazalost.Da se ovde radi ozbiljno,Srbija bi imala jaku ligu i dva predstavnika u EL,ali je bitnije staviti ,,tacku na crno-beli svet“iz kojeg smo dobili Obradovica,Dalipagica,Kicanovica,DJordjevica,Danilovica …. Hristos se rodi,zelim ti sve najbolje.

    0
    0
    Odgovori
    • Evo ja sam ti odgovorio, i opet cu…
      Prvo, nadji neki forum gde je to pitanje, pa onda sa svojim glodarima zivi zivot Crvene Zvezde, drugo, mnogo si dete iskompleksirano…Kad god ne mozete nista rezultatski, odmah se prizivaju limenke i UPPRI, Vuvici, Covici, Vesne…Mnogo si jadan i nemocan, prosto vise ne znas sta ces od muke, prati malo sagu da Karposem…

      0
      0
      Odgovori
  3. Cekam i dalje odgovor na prosto pitanje.Ako je UPPR potpuno ispravan,jegalan i uobicajen,pa zasto ga ne odradi i FKCZ pa da gledamo i LS na nasem najvecem stadionu?

    0
    0
    Odgovori
    • Pa KK CZ je bila duzna nekih 10 milki koliko ja znam, a sto se tice fudbalskog kluba. Mislim da ni oni sami ne znaju koliko kome i kako su sve duzni, a jos uvek nisu stigli do toga da prodaju grb za 100k eura. Elem, Tvorzic mi lici sve vise na kopiju lukica, evo citam dovode nekog rumuna za milion i dvesta, ja se pitam odakle? Pustili makedonce da idu bez dinara ne daju deci sansu. Nisam bio na tekmi od cernomoreca. Da imam 200 miliona evra za bacanje ne bi bacio na zvezdu sa sadasnjom upravom. Jadan onaj bozovic izradise ga ko Slavisu slovenca mozda jos i gore. Ko zna sa cim ga ucenjuju. i sad ti pitas zasto nema UPPR? Ko je lud pri zdravoj pameti da trosi svoje zivce novac mir u kuci i porodici, da zna da mu se mozda vrati nesto od toga za 5 do 7 godina a mozda ni tada. Nazalost, mislim da zvezdu ceka neka sudbina steaue, rendzersa ili parme. A mislim da ni glodari nisu daleko od toga.

      0
      0
      Odgovori
      • Malo je cudno kako su se ti dugovi pojavili preko noci po dolsku i jacanju vlasti Borisa Tadica!!!Isto je tako cudno kako je jedan zagrebacki klub poceo da jaca i dominira bas u to vreme!!!Taj Boris je na njihovim utakmicama stezao misice i uralo i to je tada bilo u redu,i on je svojom MAGIJOM doprinosio klubu!!!

        0
        0
        Odgovori
  4. Srećno Badnje veče , svim navijačima Žalgirisa i jsd kk i fk prošlost ,koji su navijali za njih a protiv C. Zvezde !!! Posebno pozdravljam malog vestermana , koji je tvitovao posle utakmice u Bg . njegovim velikim „grobarima“ !!!! Mir Božji , Hristos se rodi !!!!!

    0
    0
    Odgovori
  5. Ajmo franjevci da se izjasnite,ko je kriv za ovo izivljavanje?Sudije,pustili nas Litvanci jer nas mnogo vole,neki dil oko medjudrzavnog sporazuma?Napravite konsenzus i iznesite jedinstven zakljucak,da ne citamo budalastine i idiotluke GdK,penzionera,smejurije i ostalih kretena.

    0
    0
    Odgovori
  6. Vucic i Covic namestili…mozda smo i od Litvanaca kupili migove pa uneli aneks ugovora da nas puste,hahahaha…kao sto rece jedan maloumni franjevac,kod Tegeltije,posle demoliranja CSKA.

    0
    0
    Odgovori
  7. LIMENKE ILRFMPDIVA SE NESALI MA DAJTE IM DA IM BUDE SUDBINA KO VATERPOLO KLUBU UNIŠTE PAR KLUBOVA I MENJAJU IME U ZVEZDU TO SAMO U SRBISTANU IMA

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter