8
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Hečer i Novica prejaki za Cibonu (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 30.12.16 u 20:55

Odličan završetak godine za Partizan koji je rezultatom 82:77 u Zagrebu savladao Cibonu.
Na početku ovog starog derbija Jadrana igralo se „rezervisano“, nijedna ekipa nije želela da uđe previše ofanzivno i pokuša da na samom startu dođe do ozbiljnije prednosti. Ipak, domaći su na prvi predah otišli sa minimalnom prednošću, ali je Partizan od starta drugog kvartala krenuo nešto ozbiljnije i poveo. Do poluvremena su crno-beli obezbedili plus od svega dva poena.

(Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.)

Ključna četvrtina duela bila je treća, puleni Aleksandra Džikića su u tom delu utakmice obezbedili pobedu zahvaljujući pre svega odličnim Vilom Hečerom i Novicom Veličkovićem. Partzan je smanjio greške u odbrani i izgubljene lopte u napadu, te se napredak video odmah. Iako su gosti iz Beograda imali zalihu od 14 poena pred završnu četvrtinu, Zagrepčani su se sa par mini serija približili i ugrosili vodstvo, ipak, Partizan je uspeo da sačuva razliku i dođe do 13. trijumfa u regionalnom takmičenju.

Najbolji je u pobedničkom timu bio Hečer sa 19 poena i šest asistencija, Veličković je postigao 17, a Stefan Birčević 14. Što se Cibone tiče, Slavica je imao 21, a Sulejmanović je ubacio 18 poena. Dvocifren je bio i Rejnolds sa 15.

U narednom kolu, prvom u 2017. godini, Partizan će igrati sa Karpošem dok će Cibona protiv MZT-a tražiti trijumf.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

REZULTATI 16. KOLA ABA LIGE:

Petak:

Budućnost – Mega Leks 88:80

Cibona – Partizan 77:82

21.00 Karpoš – Mornar

Ponedeljak:

17.00 MZT – Cedevita

19.00 Crvena zvezda – Zadar

21.00 Olimpija – Igokea

Utorak:

18.00 FMP – Krka

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

8 Komentara

  1. Nikad slabiji gradski derbi i ovom pobedom je partizan obezbedio 4.mesto na kraju lige a to znaci da su mazohisti.Gledacemo brisanje parketa sampiona,sa purgerima.

    0
    0
    Odgovori
    • Gledacemo beogradsko finale i drhtanje komsinice do tada. Samo vi citajte tudje vesti i pisite, lakse vam je ocigledno. Neka, neka, ko se zadnji smeje, najsladje se smeje.

      0
      0
      Odgovori
      • Ne verujem da i sam verujes u ovu nebulozu koju si napisao.Drhtace mlada partizanka,samo tako i u plej ofu i u regularnoj sezoni,kako u ABA tako i u nasoj ligi i kupu.Zivi bili pa videli.Samo nece biti Bgd finale,vi ste zagrebacki klub.

        0
        0
        Odgovori
        • Sad i ti sam ne verujes sta si napisao. Vec duze vreme te pratim kakve gluposti uvek pises i dosao sam do zakljucka da REALNO preterano seres!!!

          0
          0
  2. …jbote, sta bi TEK bilo, da iza nas stoje IDEA, VOLIga i DIIVAga, crveni bankomat, novac stecen krim. radnjama s’KiM si takav si..itd itd..pa mi bi OSVOJILI PO 100x EL, kada sa godisnjim budzetom od 650 hiljada evrica ili DJENKINIM jednogodisnjim ugovorom GAZIMOOO .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter