12
AdmiralBet ABA Liga

BERTOMEU JASAN: Ko ide direktno u Evroligu sledeće sezone, ko ne ide uopšte

Objavljeno: 24.12.16 u 22:43

Đordi Bertomeu je izjavio da sledeće sezone neće biti formatskih promena u Evroligi.
Dosta je i bilo. Zaljubljenicima u igri pod obručima će dugo trebati da se priviknu na „svako sa svakim“ NBA princip u Evropi. U razgovoru za ruski „RS-Sport“, Španac je rekao da sigurno neće biti promena, kao i da neće biti specijalnih pozajmica.

– Izvesno je da će i sledeće sezone igrati jedanaest ekipa sa A licencom, pobednik Evrokupa, šampioni VTB lige, ABA lige, Španije i Nemačke. Specijalnih pozivnica neće biti, bio je jasan prvi čovek najelitnijeg evropskog takmičenja.

Na insistiranje novinara o statusu Darušafake, Bertomeu je rekao da neće biti mogućnosti za učestovovanje, kao i da su to znali klubovi koji su se upuštali u ovaj format kada je on bio utvrđen.

Još jedna stvar koju je Đordi Bertomeu osporio jeste proširenje Evrolige:

– I to je nemoguće. Proširenje Evrolige do 24 ekipe je isključeno u bližoj budućnosti i sigurno se neće desiti u narednih deset godina, zaključio je Španac.

0
0

12 Komentara

  1. Koliko trtlja ovaj moron…neverovatno.sad je ovo obec
    ao a kad partizan osvoi aba ligu odvalice neku pricu da on to nije rekao i progurace opet cigane…sablon smuti pa prospi.

    0
    0
    Odgovori
    • Kao prvo ove godine partizan tesko moze da osvoji aba ligu. A kao drugo prihvatili ste da igrate ligu laznih sampiona tako da i u slucaju da osvojite aba necete igrati evroligu osim ako ne platite silne pare ja msm oko 2 miliona kako rece djordi.

      0
      0
      Odgovori
      • Ne lupetaj jado…Partizan ove sezone igra ligu šampiona jer je na to primoran jer bi fiba kaznila i reprezentaciju i sve ekipe iz srbije da je ucestvao i eurokupu zaboravio si tu cinjenicu.

        0
        0
        Odgovori
        • Sto se tice kazne za repku to je po meni cist blef ako se ne varam Spaniji su poslate pretnje kao i drugim jakim selekcijama pa nista, a sto se tice kazne za klubove nebi ste mogli da igrate samo kup. Vi igrate tu ligu mace diskrecije i igracete jos dugo sigurno.

          0
          0
        • Al svakako tesko da u aba mozete nesto ove sezone a posto ste ograniceni na igranje lige sampiona dzaba vam titula.

          0
          0
  2. Vise nista nije JASNO, a nit sigurno, azilisis ‘ruse’ i kvare vec vidjene planove, k“o ‘transfer’ iz cz u cz-e, danas te ima, a sutra-NEEEe .!. XXAAXXAA .!,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter