0
Košarka

FOTO: Twitter, Crop

NBA: Jokić ‘dabl-dabl mašina‘, Bjelica solidan u porazu (VIDEO)

Objavljeno: 09.12.16 u 09:10

U šest mečeva koji su se noćas igrali, dva srpska košarkaša su bila na parketima najjače svetske lige.
U novom porazu Denvera je ponovo briljirao srpski centar. U prvom kvartalu su Nagetsi imali i dvocifrenu prednost koju su polako igrači Vašingtona smanjivali. Do poluvremena Denver nije dopustio da „mađioničari“ preusmere meč u svom pravcu, ali to im je uspelo već u sledećoj deonici. Za kraj smo imali jednu „evropsku četvrtinu“ u kojoj su obe ekipe ukupno ubacile koliko su sami Nagetsi u prvoj – 29 poena (12:17). Nikola Jokić je bio najbolji igrač u timu Majkla Malouna sa 17 poena i 11 skokova. Danilo Galinari je ubacio 14, a „bosanska zver“, Jusuf Nurkić, 13 uz sedam skokova. Najzaslužniji za pobedu Vizardsa bio je Bredli Bil sa 26 poena i pet skokova, dok su Markif Moris i Džon Vol dodali po 15. Toronto je slavio sa 124:110.

(Izvor: YouTube/Motion Station)

Minesoti ove sezone baš ne ide. Noćas su 15. put izgubili, ovog puta su rezultatom 124:110 bili bolji Toronto Reptorsi. Timbervulfsi su skoro tokom celog prvog poluvremena vodili zahvaljujući zalihi koju su stekli u prvih 10 minuta igre. Reptorsi nošeni odličnim Demarom Derouzenom stižu u finišu poluvremena do preokreta, da bi na pauzi bilo nerešeno. Početkom treće četvrtine Toronto kreće u ofanzivu i prelazi u vodstvo. Do kraja treće deonice je ovog puta Minesora uspela da se maestralno vrati u meč, ali uzalud, jer su Reptorsi izvanrednom igrom u završnom kvartalu razbili „šumske vukove“. Pomenuti Derouzen je bio najbolji na meču sa 27 poena i osam skokova, Kajl Lauri ga je pratio sa 25 a litvanski centar Valančijunas je imao 20. U redovima Minesote Zak Lavin je postigao 29, a Vigins 25 poena. Nemanja Bjelica je za 13 minuta igre postigao devet poena, imao tri skoka i jednu ukradenu loptu.

(Izvor: Youtube/Motion Station)

Aktuelni šampioni lige su nastavili sa pobedama, pala je Juta rezultatom 106:99. Džezeri su imali prednost na samom startu prve četvrtine kada je Golden Stejt preokrenuo i do kraja nije ispuštao prednost. Kari je ubacio 26 poena, a Durent 21 uz 11 skokova. I Drejmond Grin je imao dabl-dabl, 13 poena i 10 skokova. U taboru poraženih su dominirali igrači koji nisu iz Amerike, Džo Ingles sa 21 i Rudi Gober koji je ubacio poen manje.
(Izvor: YouTube/Motion Station)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

REZULTATI:

Toronto – Minesota 124:110
Vašington – Denver 92:85
Memfis – Portland 88:86
Nju Orleans – Filadelfija 88:99
Juta – Golden Stejt 99:106
Čikago – San Antonio 95:91

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter