2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SASTALI SE: Danilović posetio Čovića, evo šta je dogovoreno…

Objavljeno: 07.12.16 u 23:35

Kandidat za predsednika KS Srbije Predrag Danilović bio je danas na sastanku sa prvim čovekom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem.

Do sastanka je došlo u fabrici ‘FMP’, a glavna tema su naravno bili izbori za prvog čoveka srpske košarke, gde će najverovatnije jedini kandidat biti legendarni košarkaš Predrag Danilović.

– Potpuno je normalno da potencijalni kandidat za tako tešku i odgovornu funkciju dođe sa željom da se konsultuje, čuje mišljenje KK Crvena zvezda, i moje kao bivšeg predsednika KSJ, koji je to sa uspehom radio i dugogodišnji je član u raznim organima KSS – kaže Čović za Novosti. – Međutim, moraću da preciziram, nikakvog „tajnog“ ručka nije bilo sa Danilovićem, već je to bio normalan radni sastanak u fabrici FMP koji je održan na njegovo insistiranje, i cenim taj gest, koji vidim kao normalan prvi korak. Prošli smo mnoga pitanja, ali i mnoge događaje iz prošlosti koji su opterećivali srpsku košarku duži period. Čini mi se da smo neke stvari razjasnili.

Glavna tema razgovra bila je ta da Srbija ne sme biti podeljena na crno i crveno-bele, već da se mora raditi u interesu svih klubova u zemlji.

– Saglasili smo se da predsednik Saveza mora da bude predsednik svih u košarkaškoj Srbiji, da nema crno-belih i crveno-belih svetova, kao i lobija koji bi želeli da rade na tome. Oko ključnih pitanja smo se već saglasili, a to je da KLS ostaje samostalna, da hitno mora da se radi na finansijskoj konsolidaciji klubova uz pomoć države i lokalnih samouprava, ABA liga i odnos Evroliga – FIBA, koji mora da bude bez uslovljavanja i ucena. Takođe, Crvena zvezda, kao i uvek, potpuno je otvorena za iskrenu saradnju uz maksimalnu regularnost svih takmičenja, zarad interesa srpske košarke koji je ovde na prvom mestu – zaključio je Čović u razgovoru za Novosti.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter