2
Evroliga

STIGLI U ISTANBUL: Igramo protiv jednog od najjačih napadačkih timova Evrope!

Objavljeno: 20.10.16 u 13:52

Košarkaši Crvene zvezde stigli su u Istanbul gde ih u petak od 21 čas čeka meč 2. kola Evrolige protiv Galatasaraja.

Pred sam polazak u najveći grad Turske u taboru Crvene zvezde su se složili u jednom, a to je da je Galatasaraj jedna od najboljih napadačkih ekipa u Evropi.

– Svesni smo činjenice da je priprema za ovakav meč uvek specifična zbog tragedije koja nas je zadesila pred dve godine, i nešto što utiče na specifičnost mečeva sa Galatasarajem. Idemo u Istanbul znajući da moramo da odigramo dobar meč. Galatasaraj je napravio odličan, vrlo kvalitetan tim, sa čak devet stranaca, imaju iskustvo, veliki napadački potencijal. Znamo da nas čeka vrlo težak meč u Istanbulu po svim aspektima, i tako ćemo se i pripremati za ovu utakmicu – rekao je trener Dejan Radonjić i dodao:

– Ovakav ritam utakmica je nešto o čemu smo već pričali, planirali kalendar, i nešto sa čime smo se već susreli u borbi za trofeje, prošle sezone, ali se nismo sa ovakvim kalendarom susretali u prvom mesecu takmičenja. Imaćemo još ovakvih situacija tokom sezone, ali treba sačekati i videti kako će to sve da se odrazi na kvalitet igre, ambijent, na kraju krajeva i rezultate tima. Po prvi put u jednom kratkom intervalu imamo i situaciju sa dva meča u dva dana, Barselona u Beogradu, Atina i Panatinaikos, pa Bar… Ovo govorim, ne upozoravajući šta nas čeka, već upoznavajući okruženje šta nas očekuje, i na moguće oscilacije u novoj situaciji. Mi ćemo dati sve od sebe da sve ovo iznesemo na pravi način, ali i da budemo najbolji kada je to takmičarski najpotrebnije.

PALA ODLUKA: U Istanbulu Zvezda bez navijača

Kapiten Luka Mitrović je istakao da je Galatasaraj ekipa koja je uložila dosta novca u pojačanja i da je dovela najbolje igrače iz evropskih klubova.

– Ulazimo u strašan ritam, gostovanje u Istanbulu je uvek teško i specifično gostovanje, a nakon te utakmice u dosta u kratkom vremenskom periodu očekuje nas mnogo utakmica. Galatasaraj je ekipa koja se uz Darušafaku najviše promenila u igračkom kadru. Doveli su mnogo dobrih igrača, sjajnih individualaca sa 20 poena u rukama, svako može da iskoči da prelomi meč. Ipak, idemo tamo sa jasnim ciljem, ne zanima nas ko je na drugoj strani, timska igra je naša predost u ovom trenutku u odnosu na njih, kao i agresivna odbrana koja koja im ne prija. Uloga favorita je svakako na njima, ali idemo bez bele zastave. Ako odigramo, kao što smo igrali u većem delu utakmice protiv Darušafake, i te kako imamo šanse – istakao je Mitrović.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter