0
Košarka

FOTO: STARSPORT

JOKIĆ ZABAVLJAO AMERIČKE MEDIJE: Malo se radilo u teretani! Ali kada je stavio medalju oko vrata…

Objavljeno: 28.09.16 u 17:25

Novinari u Americi su primetili značajni promenu u fizikaliji Nikole Jokića, a srpski košarkaš je tom prilikom otkrio koliko sada ima kilograma.

Nikola Jokić bio je apsolutno otkrovenje prošle sezone u Denveru, a ovog leta i u dresu reprezentacije Srbije sa kojom je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Upravo to je bila većinskim delom tema njegovog razgovora sa novinarima u Denveru na predstavljanju ekipe Nagetsa uoči početka novog takmičenja u NBA ligi.

– Prvo sam bio tužan što smo izgubili finale, ali kada sam stavio medalju oko vrata pomislio sam: ‘Uh, ovo je lepo!’ Osetio sam olakšanje, dobili smo ono po šta smo došli. To je bio prvi put da je Srbija nastupala kao samostalna na Olimpijskim igrama, tako da se osećam kao da smo ispisali istoriju. Ponosni smo na sebe – rekao je Jokić američkim medijima.

IZNENAĐENJE NA AERODROMU: Jedan od najboljih srpskih košarkaša ispratio Muslina i ‘orlove’ (FOTO)

Njih je zanimao i prvi meč između Srbije i SAD u grupnoj fazi u kojoj je Nikola bio briljantan.

– Bila je dobra utakmica, ali smo je izgubili. Dakle, mogao je to da bude veliki meč, imao sam dobru statistiku za koju mogu samo da se zahvalim saigračima, ali smo izgubili. Tako da smo zaboravili taj meč. Čestitali su mi neki treneri, neki igrači… Ali, to je samo jedna utakmica koju smo izgubili.

Objasnio je u čemu leži snaga srpskog nacionalnog tima.

– Kada igramo individualno, nismo baš toliko jaki. Ali, kada Srbija igra kao tim, kada dodajemo… Pa videli ste! Zamalo da dobijemo Ameriku. Hvala mojim saigračima koji su mi dodavali loptu, bez njih ne bih ništa uradio.

APSOLUTNO GENIJALNO: Video koji objašnjava zašto je Teo najveći! (VIDEO)

Istovremeno je napredovao i na ličnom planu, te sada ima mnogo više samopouzdanja nego u svojoj ‘ruki’ sezoni.

– Sada sam video da mogu da igram protiv svih. Igrali smo protiv evropskih timova i protiv SAD. Možemo sa svima. Osvojio sam srebro. Opušten sam. U Denveru misle da sam se promenio. Hodam sa crvenim tepihom pod nogama – nasmejao je Jokić pripadnike medija.

Američki mediji su primetili da je Jokićznatno ‘veći’ nego prošle godine, te da ima više kilograma.

– Malo jesam veći. Radilo se u teretani. Sada imam 119 kilograma – otkrio je Jokić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter