6
AdmiralBet ABA Liga

TURNIR NA KRITU: Olimpijakos bolji od Zvezde, crveno-belima hitno potrebna pojačanja

Objavljeno: 23.09.16 u 21:19

U drugom meču polufinala turnira na Kritu Crvena zvezda je poražena od Olimpijakosa 86:74 (26:16, 21:18, 20:24, 19:16).

Olimpijakos je drugi finalista turnira na Kritu gde će se sastati sa Anadolu Efesom. Crveno-beli iz Pireja bili su bolji od bratskog klub iz Beograda 86:74. Olimpijakos je pokazao da je trenutno za klasu bolji od Crvene zvezde, a crveno-beli ubrzo moraju da dovedu pojačanja ako žele da se nose sa ostalim rivalima u Evroligi.

Olimpijakos je sjajno otvorio utakmicu i već u prvoj četvrtini je imao „plus 14“. Nezaustavljiv je za crveno-bele bio tandem Spanulis-Printezis. Crvena zvezda se borila, ali nije uspela da parira superiornijem rivalu, ali je na prvi odmor otišla sa „minus deset“ – 26:16. U drugoj četvrtini ista slika, Olimpijakos je bio daleko raspoloženiji kako na spoljnoj, tako i na unutrašnjoj liniji, pa je na poluvreme otišao sa velikih „plus 13“ – 47:34, mada je tin iz Pireja imao i „plus 15“.

Drugo poluvreme bolje je otvorila Crvena zvezda. Razigrao se Jović, a sa njim i Dangubić. Zvezda je počela da pogađa, što se odrazilo i na prednost Grka. Šampion Srbije je supustio na „minus sedam“, a na kraju četvrtine i podnošljivih „minus devet“ – 67:58. U poslednjih deset minuta Zvezda se borla, spuštala je prednost grčkog tima na osam poena razlike, ali nije uspela da trijumfuje, na kraju „minus 12“ – 86:74.

Najefikasniji kod pobednika bio je Spanulis sa 15 poena, dok je Grin ubacio 14. Kod Crvene zvezde Bjelica je „upisao“ 12 poena, a Kuzmić deset. Crvena zvezda će u borbi za treće mesto igrati protiv izraelskog Hapoela.

0
0

6 Komentara

    • Procitao sam tvoj komentar decko i znam o cemu pricas evo bas covke i ja sedimo pricamo na koga bi mogli da potrosimo jednom dva miliona od dece sa kosova, necemo valjda da dozvolimo da se rendom navijaci koji ne dolaze na utakmice nerviraju kad jutro posle tekme kupe novosti da citaju sporta dok jedu burek sa sirom. Evo kaze covke potrosice i tri da dovedemo jednog momka da pokrije cetiri pet i poziciju crnca pravo iz NBA da se ne sjekiras. aj uzdravlje.

      0
      0
      Odgovori
    • Ne moze kinta na dva mesta da se salje a vec je kod vas,jer treba se napuniti dzepovi 11 novajlija.Niste se juce dzaba zahvalili tom istom Aci,koji vam daje i sakom i kapom i spasava od likvidacije i bankrota.Trebalo bi spomenik da mu podignete,licemeri.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter