0
Košarka

VELIKO PRIZNANJE: Raste srpska kolonija u NBA ligi!

Objavljeno: 21.09.16 u 12:48

Najjača liga sveta biće od ove sezone bogatija za još jedno ime iz Srbije, a samim tim i dodatno zanimljivija za ljubitelje košarke sa ovih prostora.

Prošle sezone imali smo tri uzdanice Nikolu Jokića, Nemanju Bjelicu i Bobana Marjanovića. Njima se ovog leta pridružio i Nikola Jovanović koji je potpisao profesionalni ugovor sa Detroitom i igraće sa Marjanovićem, ali to nije sve.

Srpska kolonija proširiće se i van terena, tačnije, na klupu. Naime, glavni trener Jute Džez Kvin Sanders odlučio je da za svog prvog pomoćnika postavi Igora Kokoškova, srpskog trenera u velikom usponu.

Kokoškov već ima solidno iskustvo u najjačoj ligi sveta, jer je već bio asistent u Klipersu, Detroitu, Finiksu i Klivlendu.

SVI PRIČAJU O SRBINU: Prvo je asistirao kao Teo, a zatim se u njemu probudio Trejsi Mekgrejdi (VIDEO)

Srpski stručnjak je trenutno selektor Slovenije koju je odveo na Evropsko prvenstvo sledeće godine, ali ni sam nije krio oduševljenje novim poslom.

– Velika radost vas obuzme kada dobijete šansu. Ali, posle moraš mnogo da radiš da bi trajao. Jako sam srećan što sam imao posao u kontinuitetu sve ove godine. Čak ni mnogo bolji treneri nemaju uvek takvu sreću. Stvari se brzo dešavaju i kada vas nema godinu ili dve, ispadate iz sistema. Jako je teško vratiti se nazad – izjavio je ushićeni Kokoškov.

‘MAGAREĆE UŠI’ ZA KAPITENA: Bogdanović je najveći šaljivdžija u timu Željka Obradovića (FOTO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter