1
Košarka

BORA STANKOVIĆ OTKRIO: Srbija ima veliku šansu da dobije organizaciju Mundobasketa, ali…

Objavljeno: 20.09.16 u 19:50

Legenda srpske košarke koja zauzima visoko mesto u samom vrhu FIBA otkrila je kako bi krem svetske košarke mogao da dođe u našu zemlju.

Poprilična euforija zahvatila je Srbiju posle srebra na Mundobasketu 2015. godine i ovogodišnjeg srebra na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Na sve to, stigle su najave da bi Srbija mogla da dobije organizaciju Svetskog prvenstva 2023. godine, o čemu je nedavno govorio i premijer Aleksandar Vučić.

MUNDOBASKET U SRBIJI? Premijer ljudima iz FIBA dao ponudu koju će teško moći da odbiju

Međutim, u tom ushićenju bilo je i skepticizma da bi Srbija mogla da organizuje kompletno takmičenje. Da je za to bilo razloga potvrdila je i legenda srpske košarke i visoki funkcioner FIBA, Borislav Stanković.

On je u izjavi za ‘Alo’ otkrio da je Srbija favorit da dobije organizaciju, ali samo jedne od četiri grupe, kao što je domaćinstvo bilo podeljeno na Evropskom prvenstvu prošle godine.

– Ta kandidatura, koliko ja znam, neće biti za ceo šampionat, nego samo za jedan deo njega jer organizacija svih faza prevazilazi mogućnosti našeg saveza. Ali jedna grupa ili jedan deo mogu sigurno lepo da se organizuju i mogu doprineti daljem razvoju košarke u Srbiji. To bi donelo poene celoj državi – izjavio je Bora Stanković.

SVEMIRSKI BASKET: Zvezdaš ‘preuzeo’ duh Bogdanovića i u njegovom stilu okončao utakmicu (VIDEO)

Stanković smatra da Srbija ima velike šanse za to, a to itekako znači, s obzirom da dolazi od osobe sa takvim uticajem.

– Mi smo 1994. godine dobili organizaciju šampionata, pa nam je oduzeta zbog sankcija. I tada smo bili zreli za tako veliki zalogaj. Potez Saveza da se kandiduje je odličan i slažem se sa premijerom Vučićem, da treba da podrži tu odluku – zaključio je Stanković.

Pored Srbije, kandidaturu za Svetsko prvenstvo 2023. godine do sada su istakli i Nemačka, Rusija, Izrael, Tusaka, Katar i Filipini.

0
0

1 Komentara

  1. Trebao je otici u ilegalu pre 5-6 god, gospodski i dostojanstvena. Sada ga razni mafijasi i njihova braca razvlace po novinama kako bi stitio njihove interese u kosarci. Veliko ime ne treba da bude sluga premijera i brata,pudlice, ridjeg,vesica,…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter