0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DEJAN RADONJIĆ ZA HOTSPORT: Uželeo sam se atmosfere!

Objavljeno: 19.09.16 u 17:14

Trener Crvene zvezde za dve i po sezone prešao je put od krajnje osporavanog, do čoveka bez kog je nemoguće zamisliti uspešnu Crvenu zvezdu.

Pod njegovom trenerskom palicom eksplodirali su Stefan Jović, Nikola Kalinić, Marko Gudurić… Odlični rezultati su za posledicu imali veliku podršku od strane navijača kojoj se Radonjić i ove godine nada.

– Jasno je šta znači njihova podrška… Oni su najbolji, pomogli su nam da pobedimo velike ekipe, da dođemo do sjajnih rezultata… Njihova uloga je za nas od velike važnosti, rekao je Radonjić na početku razgovora za naš portal, da bi potom otkrio i čega se najviše uželeo.

– Iskreno, uželeo sam se atmosfere u Evroligi.

Kada je u pitanju pritisak u Crvenoj zvezdi, a gledano iz perspektive sumnji koje su navijači neretko upućivali prema Radonjiću na početku njegovog mandata na klupi, stručnjak je otkrio:

– Pritisak za trenere je normalna stvar. Veliki pritisak na mene je od samog mene, tako da, što se toga tiče, stekao sam iskustvo. Potrudićemo se da mi igramo dobro, da budemo dobri, borićemo se… Znam sigurno da, čak i ukoliko bude neki neplanirani poraz, neće biti kritika kao što je bilo prethodnih godina. U to sam ubeđen.

Kao što smo već spomenuli, Radonjić je igrački izbrusio mnoge igrače, pre svih Nikolu Kalinića, a prošle godine i Stefana Jovića, Maika Cirbesa, Marka Gudurića. Veruje da je i ove godine to moguće, pod uslovom da ova ekipa bude ono što Radonjić pre svega priželjkuje – tim.

– Radimo svaki dan naporno na tome da ovo bude pre svega jedan tim. Bitan nam je svaki dan, svaki trening, svaki minut u sali. Što se mladih igrača tiče, želimo da na kraju sezone svi budemo zadovoljni. Da li će iskočiti neko novi… Nadam se, ali to ćemo tek da vidimo.

Marko Simonović i Stefan Jović su igrali Olimpijske igre. Koliko će to iskustvo značiti i Zvezdi kao klubu, i ovoj ekipi?

– Sama činjenica da su igrali tamo je veliko zadovoljstvo svih u klubu, mene kao trenera. Proizvod rada. Sve su to dobre stvari, rezultat fantastičnog rada, i nema sumnje da će sjajan rezultat reprezentacije pomoći i nama u Zvezdi, zaključio je Radonjić.

ČARLS DŽENKINS OTVORENO: Samo sam napisao ‘Crvena zvezda’…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter