4
Evroliga

NOVO PRAVILO U EVROLIGI: Promena koja se neće dopasti Đorđeviću, a ni Radonjiću…

Objavljeno: 13.09.16 u 13:57

Zbog stila igre koji forsiraju trener Crvene zvezde, odnosno, Bajerna, mogli bi da imaju dosta problema u novoj sezoni Evrolige.

Nova sezona u Evroligi donosi i novo pravilo koje će sasvim sigurno uticati na stil igre mnogih ekipa, a nekima bi mogla da bude izuzetno problematična.

Pored revolucionarne odluke da se odigra najmanje 30 utakmice u dve grupe sa po 16 timova, odlučeno je da se od ovogodišnjeg takmičenja uvede i promena u toku same igre.

Naime, predlog je uvođenje pravila po kom bi se bilo koje zaustavljanje kontranapada protivnika, popularni ‘taktički’ faul, bez obzira na poziciju na terenu, sudi kao nesportski prekršaj.

O ČEMU SANJA MILOŠ TEODOSIĆ? Posle najuspešnijeg leta u životu, ima samo jednu želju…

Sve to je sa ciljem da se evroligaška košarka što više približi onoj u NBA i time dobije na dinamici i atraktivnosti u igri.

Aleksandar Đorđević i Dejan Radonjić, treneri Bajerna i Crvene zvezde, poznati su po tome da u velikoj meri koriste ‘male’ faulove kao oružje u odbrani, a sada će i tu koncepciju morati da promene.

Ukoliko se ovaj predlog usvoji, isto tako će se igrati i na terenima u ABA ligi, pošto se u regionalnom takmičenju poštuje Evroligin pravilnik suđenja.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter