5
Košarka

MIROSLAV MUTA NIKOLIĆ: Evo zbog čega bi Srbija mogla da ostane bez novih Teodosića, Bogdanovića i Raduljice…

Objavljeno: 28.08.16 u 11:10

Pomćnik Aleksandra Đorđevića u reprezentaciji Srbije Miroslav Muta Nikolić pričao je o velikom porblemu srpske košarke.

Iskusni stručnjak je u razgovoru za Alo istakao zabrinutost, jer bi Srbija mogla da ostane bez novih Teodosića, Bogdanovića, Raduljice i drugih „orlova“. Razlog je gašenje klubova u unutrašnjosti.

– Krivo mi je što se košarka po unutrašnjosti gasi, a tamo nastaju vrhunski igrači. Ta deca iz manjih mesta bolje igraju i više se bore, jer kad si “gladan” onda izgaraš. Evo primera: Od vrhunskih srpskih igrača samo su Moka Slavnić i Saša Đorđević iz Beograda, svi ostali su dolazili iz unutrašnosti – rekao je Miroslav Muta Nikolić i dodao:

– Tamo škole košarke treba da se prave i održavaju. Ta deca vole da igraju i da se dokažu a nemaju gde.

Što se tiče sadašnje reprezentacije samo su trojic momaka ponikli u Beogradu: Bogdan Bogdanović, Stefan Marković i Vladimir Štimac.

0
0

5 Komentara

  1. A ne treba im puno, ti ljudi unutrasnjosti su sa vrlo malim ulaganjem zahvalni, posto sad nemaju nikakva. Realno gledano, trebaju im samo tereni sa dobrim kosevima, sale sa dobrim parketom, po neka lopta i dresovi… U beogradu ima toliko skola za dobrim terenima za basket i fudbal, dok u nekim vecim gradovima nema nijedan pristojan teren. A mali gradovi imaju veliki broj ljubitelha kosarke ili boje reci entuzijasta koji vole, hoce i mogu da deci prenesu znanje, to znam iz licnog iskustva 🙂 pozdrav za mog trenera, najboljeg trenera mladih kategorija Marija Mihajlovica 🙂

    0
    0
    Odgovori
      • Zna Muta sta prica..ja ga stvarno cenim..i jeste tako.
        Mi smo kao nacija otisli u k…c i imamo velikih problema.Nema veze sa ovim covic,vojosevic,itd..Treba se naci nacin kako da se pomognu te male skole kosarkasa,fudbalera,rukometasa i svih drugi sportista..

        0
        0
        Odgovori
  2. PA CILJ FIBE JE UNIŠTENJE KOŠARKE NA OVIM PROSTORIMA TO I VRABCIMA NA GRANI JE JASNO SAMO SMO MI SLEPCI.ZAŠTO TI NEDAJU DA IGRAŠ SA NAJJAČIMA ZAŠTO SU PROTIV ABA LIGE?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter