Kapiten ženske košarkaške reprezenatcije Srbije Milica Dabović izjavila je da je bronzana medalja na Olimpijskim igrama u Riju kruna njene karijere i da se zato povlači.

– Hvala svima što od nas ništa niko nije očekivao, već samo plasman u sledeći krug. Verovali smo od početka do kraja u medalju. Srećna i ponosna, obradovali smo malu naciju, a ostvarili veliku dominaciju.Ovo je kruna karijere i srećna nam što sam je ovako završila. U septembru u kvalifikacijama ću se pozdraviti sa svima. Nemam šta da uradim više posle evropskog zlata i olimpijske bronze. Ne želim da me pobede – poručila je Dabović.


Selektor Marina Maljković istakla je da joj je želja da se posle sjajnih rezultata srpskih sportista u Riju što više dece bavi sportom.

– Počastvovani smo što je ženska reprezentacija napravila novi uspeh. Drago mi je što smo nastavili sa velikom borbom, krasila nas je stalno. Vratili smo se u naš grad sa ostvarenom bajkom”, istakla je Maljković.

Srpski kajakaš Marko Tomićević, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama zajedno sa Milenkom Zorićem, izjavio je da je presrećan što su uspeli da usreće ljude u Srbiji.

– Za mene je ovo veliko iskustvo, nisam imao prilike da budem ovako dočekan. Uradili smo sve da učinem ljude u Srbiji srećnim, drago mi je da sam bio deo svega toga. Fenomenalan doček, kajak je mali sport, jako lep osećaj. Vratili smo se iz Londona sa devetim mestom i za mene je ovo najveći uspeh – rekao je Tomićević na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla.

Trener Miroslav Aleksić podsetio je da je ovo prva medalja za srpski kajak posle 32 godine.

– To nas sve čini srećnim, ali to nam stavlja i obavezu. Već počinju pripreme za Tokio. Mogli smo do zlata, ali je i srebro sjajan uspeh. Pre osam godina u Pekingu nismo imali nijednog predstavnika, u Londonu smo imali brojnu, ali neiskusnu ekipu, dok smo u Rio otišli spremni. Mogli smo da osvojimo bar još jednu, pre svih Novaković i Grujić u dvosedu – poručio je Aleksić.