Demarkus Kazins, centar košarkaške selekcije SAD, bio je sjajan u finalu Olimpijskih igara protiv Srbije sa zabeleženim ‘dabl-dablom’.

Američki košarkaš Demarkus Kazins rekao je da je reprezentacija Srbije sjajnim otprom u grupnoj fazi turnira naterala njegovu ekipu da zaigra na još višem nivou na putu ka 15. zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama.


– Srbija ima neverovatan tim. Mislim da je to bila najbolja stvar koja je mogla da nam se desi jer smo shvatili da moramo da se izdignemo na viši nivo. Stavili su nam do znanja da Olimpijske igre nece biti šetnja kroz park – rekao je Kazins, a prenosi B92.

Kazins je bio jedan od najboljih pojedinaca finala, uz Kevina Durenta, pošto je zabeležio “dabl-dabl” sa 13 poena i 15 skokva.

– Nije se radilo o meni, već o ovoj zlatnoj medalji koja visi oko mog vrata. Imali smo padove, prevazišli ih i vredelo je kroz sve to proći. Ljudi misle da ćemo sve pobediti čim izađemo na terenu, ali ova košarka nije koju mi igramo. Privikavali smo se – poručio je centar Sakramento Kingsa.

Selekcija SAD je u finalu Igara u Riju savladala Srbiju 96:66.