0
Košarka

TO NAM JE U GENIMA: Srpske trojke koje su šokirale Hrvate (VIDEO)

Objavljeno: 02.08.16 u 10:28

Jedna stvar je sada sasvim sigurna, a to je da je trojka u poslednjim sekundama za srpske košarkaše „zicer“ kada naspram sebe imaju Hrvate.

Sve je počelo davne 1997. godine u Badaloni na prvenstvu Evrope, Hrvatska je bila na korak do pobede, a onda se ponovio Istanbul 1992. godine. Loptu je uzeo Aleksandar Đorđević, pretrčao je ceo teren i ubacio trojku za pobedu 64:62.

(Izvor: YouTube/Sportska sećanja)

Čekalo se 13 godina kada su Hrvati ponovo dobili neverovatnu trojku od Srba. Ovoga puta u finalu ABA lige između Partizana i Cibone. Zagrepčani su poveli 0,6 sekundi pre kraja, a onda je usledila „bomba“ Dušana Kecmana sa celog terena za veliko slavlje crno-belih i titulu na Jadranu.

(Izvor: YouTube/Dragan Zagreb)

Da se Hrvati „ne opuste“ potrudio se sinoć Stefan Jović. Plejmejekr Srbije je u prijateljskoj utakmici u Kordobi ponovo šokirao „komšije“. Srbija je vodila 79:77 i isticao je napad kada je košarkaš Crvene zvezde pogodio trojku sa pola terena i tako rešio pitanje pobednika 82:77.

(Izvor: YouTube/Sport Nation)

Očigledno da hrvatski selektori i trneri pod hitno na treninzima moraju početi da vežbaju specijalnu odbranu protiv Srba u poslednjim sekundama meča i braniti šut za tri poena makar ga „orlovi“ uputili iz svlačionice i tuš kabine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter