6
Košarka

FOTO: STARSPORT

EMOTIVNI ĐORĐEVIĆ: Shvatiće i oni…

Objavljeno: 22.07.16 u 09:32

U intervjuu koji je dao za Nedeljnik, Aleksandar Đorđević je navijače podsetio na slučaj Vladimira Radmanovića na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

Selektor naše košarkaške reprezentacije smatra da je igranje za reprezentaciju nešto što nema cenu:

– Sportistima se pruža prilika da predstavljaju svoju zemlju u nečemu. Da li ima nešto više i veće? Ugovor, novac, jedno leto više provedeno na plaži ili brodu – ima vremena za to. Karijera sportiste vrlo brzo prođe, pogotovo ta reprezentativna jer je zahtevna

Kao potvrdu svojih reči, naveo je slučaj Vladimira Radmanovića sa prvenstva sveta u Indijanapolisu:

– Nikada neću zaboraviti Vladimira Radmanovića, te2002. godine, kada su osvojili zlato u Indijanapolisu. Dočekao sam ih i otišao sa njima u Skupštinu grada. I na toj terasi, Radmanović je bio bez medalje jer je napravio jedan „dišpeto“ prema treneru Pešiću u nekom četvrtfinalu ili polufinalu i bio odstranjen. Zamenio ga je 13. igrač koji je tada bio sa njima, Smiljanić, koji uopšte nije igrao, ali oko čijeg vrata stoji zlatna medalja. Radmanović je toliko plakao da sam ga zagrlio i rekao mu: „Je l’ sad shvataš, sine?“ A on me grli i viče: „Sad shvatam.“ I suza suzu stiže. Shvatiće oni, zaključio je Đorđević…

0
0

6 Komentara

  1. Samo neko ko se nikada nije bavio timskim sportom ne može da razume Đorđevićevu odluku. Hemija tima je često presudan faktor na utakmicama. Teško se gradi i lako urušava. Ne zaboravite da smo mi u prošlosti dobijali mnogo jači (individualno) „dream team“, ali znali i da ispadnemo u ranoj fazi takmičenja iako bili favoriti za zlato. Razlika između dve selekcije je bila hemija tima, a ne kvalitet.

    0
    0
    Odgovori
  2. Bravo za Zoranov komentar,ali Nole je od Boga dar i samo on moze tako da radi,njemu i mogu da oprostim mada mi je bilo tesko.Zar nije lepse igrati za Srbiju nego malo,malo pa izbacivati po instagramu i fejsu,tipa amigo ovaj,amigo onaj pa izgubi od Amera.I Marej nije igrao pa je kao Skot podrzao Britance.Ali jedan je Nole,nego da se vratim na temu.Zasto nacionale ne pobedi svoj ponos,svoju sujetu za dobrobit nacije?Ovaj covek od 3metra je pogresio i izvinio se,sa njim i nesta protiv Amera,ovako????Secam se Mihe i greske sa Maticem,do kada mi kao nacija da trpimo??Sale,hvala za trojku protiv komsija,ali pokazi da si jos veci covek i ostavi sujetu iza sebe.Kupio si me tom trojkom i usao u legendu,tamo i ostani.

    0
    0
    Odgovori
  3. A dal trener razmislja kako je igracima koji izdrze cele pripreme i na kraju otpadnu. Niko ih vise i ne spominje ukljucujuci i trenera.

    0
    0
    Odgovori
  4. Po istom kriterijumu Đoković više nikada ne bi trebalo da bude pozivan….i on je odbio iz ličnih razloga i imali smo fijasko.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter