32
Košarka

FOTO: TWITTER

DA LI JE ĐORĐEVIĆ U PRAVU? Evo zašto za Bobija mora biti mesta! (ANKETA)

Objavljeno: 10.07.16 u 18:55

Iako je selektorova poslednja, čini se da u slučaju Bobana Marjanovića Aleksandar Đorđević preteruje.

Čekali smo to, oglasio se i Boban Marjanović. Ton poruke uobičajen, i očekivan. I, po svemu sudeći, iskren:

– Kao što sam već u nekoliko navrata rekao, moja velika želja je da ponovo nosim dres Srbije. To se nikad nije ni dovodilo u pitanje. Sada su otklonjene i sve prepreke koje su stajale na putu da se stavim na raspolaganje selektoru. Ako pričamo o mojim željama i emocijama, naravno da bih želeo da igram za reprezentaciju na Olimpijskim igrama i pomognem joj da ostvari što bolji rezultat, ali poštujem svaku odluku selektora.

Situacija sa Marjanovićem je sledeća:

Zato što nije imao garantovan ugovor, srpski centar je praktično bio u „nebranom grožđu“, pošto bi, u slučaju povrede, verovatno ostao bez ugovora u NBA ligi, čime bi, verovatno, doveo svoju budućnost u najjačem košarkaškom takmičenju u pitanje.

ĐORĐEVIĆ PRESEKAO: Za Bobija nema mesta u avionu za Rio! (VIDEO)

Boban Marjanović nije nikada krio da želi da igra za reprezentaciju, ali je činjenica da je teško bilo za očekivati da i mentalno bude spreman za izazove u dresu nacionalnog tima, kad mu je karijera još uvek pod upitnikom. Što je, uostalom, i logično, jer je Marjanović, pre svega, profesionalac koji od košarke živi, i bilo kakav rizik bi ga ugrozio na mnogo većem nivou od onog koji se potencira među navijačima.

Pitanje koje mnogi izbegavaju jeste – šta bi bilo da je došlo do povrede? Pošto, ono što mnogi ne mogu – ili ne žele – da vide jeste cena koju bi Marjanović platio u tom slučaju. Jer, malo je verovati da bi neka ekipa želela da u svoje redove dovede povređenog igrača, što bi, u suštini, značilo da bi srpski košarkaš bio prepušten sam sebi.

„Pa dobro, vratio bi se u Evropu“, reći će mnogi, nesvesni da je izazov igranja u NBA ligi nešto o čemu najveći broj košarkaša mašta bukvalno od momenta kad počne da se bavi košarkom.

Zašto Đorđević greši? Zato što bi Boban Marjanović ovom timu svakako doneo jedan ekstra kvalitet, koji bi nam itekako značio u nadmetanju sa timovima poput SAD ili Francuske. Srbija, za razliku od selekcije SAD, nema luksuz da se odriče kvalitetnih košarkaša iz razloga koji, objektivno gledano, nisu krucijalni.

Jer, Marjanović nije pokazao nepoštovanje nacionalnog tima, već naprotiv, privrženost porodici po svaku cenu. Kakvu privrženost, možda ćete se zapitati?

Pa takvu da je, zbog obezbeđivanja sredstava za život svojoj porodici, dopustio da ga svaki srpski kvaziselektor opljune. U suštini, dobrobit svoje porodice stavio je pre svoje sopstvene. A ukoliko je bez njega plasman na Olimpijske igre bio doveden u pitanje… Onda naša reprezentacija u Riju nema čemu da se nada.

Selektorova je svakako poslednja, i Đorđević snosi odgovornost za rezultate.

Naše je da selektora podržimo i budemo uz ekipu, ali i da se nadamo da će se Aleksandar Đorđević voditi logikom davanja šanse igračima koji će najviše doprineti timu, i koji će našoj reprezentaciji dati najveću moguću šansu za borbu za medalju.

PREDRAG DANILOVIĆ: Partizan je u sigurnim rukama, Bobi mora da igra u Riju!

Da ste vi na mestu selektora Srbije, da li biste vodili Bobana Marjanovića na Olimpijske igre?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

0
0

32 Komentara

  1. Na EP je Raduljica dobro radio za tim sve dok nije naisao na „macana“ u liku onog Litvanca Valuncinasa iz Toronto Raptorsa. On ga je doslovno unistio a i zbog toga je nekoliko ostalih Litvanaca bukvalno poludelo tako da smo razbijeni, za mnoge je to bilo iznenadjenje jer smo do tada bili perfektni. Hocu da kazem da je Raduljica dobar centar, ali slab za Litvance, Spance i Amere. Dakle, Boban bi stvarno pomogao i ekipa bi sa njim dobila novi kvalitet tj. visinu i sigurnost u skoku i reketu posebno. Razumem i selektora, on nece da remeti slogu tima i hoce da ispostuje sve momke koji su krvavo radili za rezultat. Ipak, ja ovu izjavu dugonje vidim kao malo i diskretno izvinjenje, mada posteno govoreci treba i njega razumeti. Neka se Sale zapita kako bi postupio da je na Bobanovom mestu!Ja bih prihvatio izvinjenje momka i pozvao ga na pripreme i video kako tim reaguje na to pa kasnije definitivno odlucio.Mislim da u timu koji je izborio plasman na OI ima par igraca koji kvalitetom ne zasluzuju odlazak na Igre. Recimo oni koji su najmanje i igrali na turniru. U ostalom to nije u sportu neuobicajeno, to italijanski fudbal redovno belezi. Selektori cak za turnire EP i SP izaberu i po pet-saet igraca koji nisu igrali u kvalifikacijama jer je primaran rezultat. I da vam kazem, i to je postovanje dresa,i sa obe strane,igraju oni koji su najbolji i koji su naj formi a oni koji su izostavljeni treba da imaju respekt prema izabranicima i dresu tima kao celine. Mogu da se ljute samo na selektora…oh pa boze moj! Sportisti smo, ferplej je da igraju najbolji, sa naj formom ,zasluge ne igraju i ne donose rezultat.
    .Konacno, mislim da prednost u ovakvim situacijama treba dati kvalitetu u odnosu na individualne sujete.

    0
    0
    Odgovori
  2. da sam ja selektor nikada ga više ne bih zvao u reprezanticiju jer nuje on toliko dobar igrač koliko ga samo zvezdaši hvale i oni su mu dali ime bobi

    0
    0
    Odgovori
  3. Sale moras da se trgnes.
    moras da popustis covek je iz opravdanih razloga odbio da igra na kvalifikacijama.Slazem se da nije fer prema momcima.Ali to je stvar interesa cele nacije Bobi i Jokic bi bili odlican tandem.Braduljica je mator vidi se da nije onaj isti zato bi trebalo da pustic bobija stvar je cee nacije

    0
    0
    Odgovori
  4. Ja razumem kako Saleta tako i Bobija. Mislim da je Sale upravu sto se tice hemije u ekipi. To je jako bitna stvar. Sa druge strane sve sto se moglo procitati o Bobiju govori u prilog tome da on nije hirovit covek, cak sta vise. Ja bih voleo da Bobi igra i mislim da to ljudina kakav je Stimac to ne bi zamerio, ali ostavimo selektora neka sam odluci. Mozda jos jednom pokaze da je Sale nacionale veliki kao i uvek sto je bio i pogazi svoju rec u intresu Srbije. Ja se jos uvek nadam.

    0
    0
    Odgovori
  5. Samo ranije da je otkazao, a ne par dana pre priprema.. Ali bezobžira, moramo da ga vodimo, on nam je jedino preimucstvo koje bi mogli da imamo protiv Amera.

    0
    0
    Odgovori
    • Ne kazem da Boban nije dobar igrac i da nam ne bi pomogao u nekim situacijama… ali… protiv Amerike!?? Objasni mi molim te kako bi nam pomogao,jako je spor ( zbog visine ),a odbrana je kljuc svake utakmice!

      0
      0
      Odgovori
    • Kao objektivan tekst, dajmo podršku Đorđeviću a pre toga ga naziva kvaziselektorom. Onda kuknjava kako je porodica važnija od svega, pa mora da je finansijski obezbedi – kao da je do sada igrao za kikiriki. Svi mi razumemo zašto je Marjanović propustio kvalifikacije, sad kad je potpisao ugovor hoće da igra na Olimpijadi ali realno to nije pošteno prema ostalima koji su igrali ove kvalifikacije a možda su i oni hteli da pregovaraju o ugovorima ili možda da se odmore duže… no ipak su se odazvali pozivu. Smatram da Đorđević treba da ga uvrsti u spisak za Olimpijadu jedino ako svi ostali igrači to budu jednoglasno podržali (znajući da jedan od njih u tom slučaju otpada).

      0
      0
      Odgovori
  6. Da li ste pitali igrace reprezentacije Srbije sta misle ?
    Kad ih pitate javite mi.
    Puno pozdrava i sva sreca Bobiju u Detroitu.

    0
    0
    Odgovori
  7. Nikad oko bilo kog igrača se nije digla ovolika frka a imali smo legende koji su za Bobija izmislili basket. Dakle stvarno ne razumem da zbog igraca koji je imao ocajnu tacnije sezonu u kojoj ni Greg Popovic nije prepoznao njegove kvalitete da odjednom bez njega ne moze ko da je nezamenljiv. Kakav Bobi bre i kakva sujeta pa Sale je imao takvu karijeru o kojoj Marjanović moze da sanja. I sad ispade bez njega propast ma ajde bre Sale vodi ekipu i ne slusaj ove stručnjake Koji remete mir ekipi…

    0
    0
    Odgovori
  8. Bobi je prespor za ovu reprezentaciju.I Raduljica koji je mnogo brzi od Bobija je prespor za ostatak tima.Dodajte im Bjelicu i imamo reprezentaiju koja igra najbrze na svetu.Da li Bobija treba imati u timu iz taktickih razloga?Apsolutno.To bi bilo olaksanje za Djordjevica,pre svega defanzivno.Ofanzivno uz Bogdana,Tea,Bjelicu i Jokica mi smo prejaki.

    0
    0
    Odgovori
  9. Znali smo zasto Bobi nece i znali smo da ga Sale nece zvati ma koliko god on znacio reprezentaciji.Vazi Bobi razumemo te i ne ljutimo se to je tvoja odluka i ne ljutimo se na Saleta sto je ispostovao ove igrace koji su se borili.Ako izbaci Stimca i dovede Bobija narusila bi se atmosfera u timu i taj pravedni timski duh koji Sale forsira bi nestao.

    0
    0
    Odgovori
  10. Šta bi bilo da se Srbija nije kvalifikovala O.I. zbog Bobija? Nije samo izneverio svoje drugare iz reprezentacije, iznevero je sve nas, izneverio je Srbiju.

    0
    0
    Odgovori
  11. Nije mi jasno šta je tu nejasno, vidim ovi ko papagaji ponavljju Đorđevićeve riječi, šta bulaznite, šta nije fer prema drugim igračima, pa ljudi moji, Marjanović nije odbio reprezentaciju, a hirovi Đorđevića su van svake pameti.Pa je li mi idemo tamo na plažu ili da donesemo medalju, bez Bobija nema šanse, jer baš centarska linija nam je najgora karika, Birčević i Štimac, bez uvrede za njih. nisu na nivou OI, tako da je Bobi neophodan, a sad šta će učiniti ovaj prepotentni Đorđević to ćemo vidjeti, mada bih ga ja direktno uslovio od strane KSS da ga obavezno pozove, jer ovo nije njegov privatan tim da radi šta hoće, pa, ako hoćete realno i nije kakav trener, vidjeli smo ga s Panatom, sa onakvim igračima ništa nije uradio i naravno otkaz, nemojte miješati košarkašku i trenersku sposobnost…Srbija treba da bude ispred svih…

    0
    0
    Odgovori
      • Ja sam pročitao do kraja… Koja gomila nebuloza, kvazi stručnjaka iz fotelje. Čačka nos i prosipa mudrosti… Kao KSS da uslovi Đorđevića… Alooo slinavče, imaš li ti poima ko je Sale Đorđević u košarci? Sa tim uslovljavanjima i menadžerskim nametanjima nam je fudbal i stigao ovde gde je sada. I košarka je krenula u tom smeru od kada su Đilasi i slični košarkaški stručnjaci krenuli da mešetare…

        0
        0
        Odgovori
  12. Svaka cast Bobiju ali ovi momci su izborili olimpijadu i kako bi to bilo da neko od njih otpadne zato sto on sad moze da igra.Mislim da su ovi momci zasluzili da ucestvuju svaki od njih.Svaki sportista sanja Olimpijske igre bas kao sto svaki kosarkas sanja NBA.Ne osudjujem Marjanovica, dobar je i znacio bi puno ali mislim da je Djordjevic u pravu.Marjanovic moze da ceka ako se neko od ovih momaka nedaj Boze povredi pa da uskoci.Ali Djordjevic se pita i treba ga podrzati

    0
    0
    Odgovori
    • Milose, najgore u celoj stvari koja se vidi iz svega ovoga je slika naseg sporta!!!
      Umesto da Sale kao selektor bude najodgovorniji i najpitaniji ovde se neki kvazi poznavaoci (u ovom slucaju kosarke) pitaji sta treba uraditi… nisu ni culi da postoji gradjenje sportske forme, za nekakve mikro, mezo i ostale cikluse ali zato znaju da Bobi treba da igra. MOGUCNOST POVREDE ZA BOBIJA JE 100 PUTA VECA AKO SE SADA PRIKLJUCI REPREZENTACIJI NEGO DA JE BIO SA NJIMA OD POCETKA…. NAJGORE JE STO JE CEO NAS SPORT U RUKAMA LJUDI KOJI NISU STRUCNI (NE MISLIM TU NA TRENERE, VEC NA ONE KOJI VODE SPORT).Nikako mi nije jasno sto neko od njih ne napravi avion pa lepo sedne u njega i malo se provoza, ali zato svi znaju kako da dubu VICESAMPIONI SVETA KAO SALE PROSLE GODINE!!!

      0
      0
      Odgovori
  13. Boban je dobar igrac i treba reprezentaciji. Ali nije uredu prema momcima koji su tu od pocetka i koji su izborili put u Rio da im on uzima mesto. Bilo je igraca u drugim reprezentacijama koji nisu imali ugovor a prihvatili su da igraju

    0
    0
    Odgovori
    • Ајде молим те потсети нас који је то играч ставио репрезентацију испред клуба????? Ајде молим те стручњак из сенке,не тупите више има играча који су сад били у екипи а нису све укупно играли 5 минута!!! За Бобија мора да има места као што има за све који могу да помогну и буду стуб игре репрезентације а ви коментатори типа Анђуса и оног дебила са ртс који у целој утакмици прича о статистици станите у ред!!!!

      0
      0
      Odgovori
    • Sale je potpuno u pravu,ako se nije odazvao na vreme kad je trebalo,ne treba ga voditi,pravila su jasna a i nije u redu prema ostalim momcima

      0
      0
      Odgovori
  14. Poznato je da su sportisti u Srbiji finansijski neobezbjedjeni, nisu cenjeni. Igrati za reprezentaciju je cast, ali ne zivi se od casti! Ako se tako potrefilo da Bobi nije mogao potpisati ugovor pre 6. jula, onda bi to selektor morao prihvatiti. A to sto selektor kaze da mu smeta nacin na koji je Bobi odbio da igra, to je njegova privatna stvar i on ne sme da misli o svom egu vec o uspheju reprezentacije!
    Da, reci ce, bio je osiguran. Sa 5 mio USD. Da li bi se Djordjevic odrekao ugovora od 20ak mio ili ga rizikovao?!!! Lako je govoriti o novcu koji nije vas!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter