0
Košarka

FOTO: STARSPORT

‘PETLOVI’ ‘OČERUPANI’ I U ARENI: Saletovi ‘orlovi’ ponovo srušili Francusku posle drame (VIDEO)

Objavljeno: 25.06.16 u 23:07

Reprezentacija Srbije još jednom je savladala izuzetno snažnu selekciju Francuske, ovog puta posle produžetka u Kombank areni rezultatom 94:88 (13:14, 21:22, 23:22, 24:23, 13:7).

Pre četiri dana u Parizu je Francuska pala posle preokreta trijumfom rezultatom 79:77, a novi neizvestan duel gledali smo večeras u Kombank areni gde su Srbija i Francuska priredili lepu košarkašku predstavu beogradskoj publici.

Tokom celog susreta nijedan tim se nije previše rezultatski odvajao, posebno u prvom poluvremenu u kom smo neretko gledali rezultatsku klackalicu.

Dominirale su odbrane oba tima, što je i glavni cilj selektora Aleksandra Đorđevića i Vinsenta Kolea, poeni su uglavnom dolazili iz reketa, od strane centara, a na odmor su sa vođstvom od dva poena otišli Francuzi – na semaforu je pisalo 34:36.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Slična slika viđena je i u trećoj deonici, koja je poenom prednosti pripala Francuskoj, te je poslednjih 10 minuta donelo odluku o pobedniku.

‘Petlovi’ su u jednom momentu iskoristili pad naše selekcije i došli do plus šest, ali su se ‘orlovi’ brzo trgli i sa dve vezane trojke Miloša Teodosića i Bogdana Bogdanovića preokrenuli rezultat. Nastavili su u istom ritmu, pa je košem uz faul u kontri Bogdanovića Srbija povela sa 70:64.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

(Izvor: youtube / Sport Nation)

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Odgovorili su ‘trikolori’ vođeni Tonijem Parkerom i ušlo se u egal završnicu. Miloš Teodosić je doneo Srbiji novu prednost posle trojke Parkera, ali je u poslednjem minutu na isti način odgovorio njegov klupski saigrač Nando De Kolo za 81:81.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Imali su Francuzi napad, zaustaviljeni su, onda je ostalo desetak sekundi za Srbiju i za to vreme je izgrađena akcija za Stefana Markovića koji nije uspeo da sa zvukom sirene reši i ovaj duel Srbije i Francuske, poput onog iz Pariza od pre četiri dana.

Otišlo se u produžetak koji je trojkom odmah otvorio Bogdan Bogdanović. Tako su i nastavili srpski reprezentativci pošto su brzo serijom 8:0 stekli vođstvo od 89:81 već na dva minuta pre kraja produžetka bilo je jasno da će Francuska još jednom biti savladana.

U produžetku smo videli još jedan sjajan potez, ovog puta u odbrani kada je Nikola Jokić izblokirao Nanda de Koloa.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Miroslav Raduljica sa 17 poena, Nemanja Nedović je postigao 16, a 13 je dodao Bogdanović, koji je možda bio i ‘iks faktor’ kada je došlo do preokreta u regularnom delu i vođstva u produžetku. Po 10 poena su ubacili Miloš Teodosić i Nikola Jokić.

Poslednju kontrolnu utakmicu pred kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre Srbija će igrati protiv Grčke u utorak od 20:15h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter