1
Evroliga

PROMENE U KK BARSELONA: Katalonci žele srpskog trenera?

Objavljeno: 24.06.16 u 20:03

Košarkaški Klub Barselona će, po svemu sudeći, smeniti Ćavija Paskvala. Među kandidatima za novog trenera je i jedan Srbin.

Barselona je završila još jednu sezonu bez značajnijeg uspeha u ACB ligi i Evroligi, a cenu će platiti Ćavi Paskval.

Posle otkaza sportskom direktoru Đordi Kreusu, spremaju se i promene u struci. Paskval najverovatnije neće ostati na klupi katalonskog kluba, a kao mogući naslednici se, po pisanju Mozzartsporta, pominju Etore Mesina i Svetislav Pešić

ŠOKIRAN: Zvezda Sakramenta se molila Bogu kada je čula da Bogdan dolazi u Sakramento (FOTO)

Otežavajuča okolnost za Mesinu je to što je trenutno selektor Italije, a po strogim pravilima ACB lige, on ne bi smeo da radi na dva mesta. Potpis za katalonskog giganta dodatno otežava i predolimpijski turnir na kojem će Azuri pokušati da se plasiraju u Rio. 

Kari Pešić ima važeći ugovor sa Bajernom, ali i izlaznu kaluzulu između dve sezone, što ga praktično čini slobodnim u izboru nove sredine ako dobije adekvatnu ponudu.  Trofejni srpski trener je legenda kluba, a tokom prethodnog boravka na klupi Barselone je doneo prvu titulu u Evroligi, Kup Kralja i dve titule u Prvenstvu Španije!

BASKET: Najveći turnir na svetu od danas u Beogradu

Barsa je, navodno, kontaktirala oba trofejna stručnjaka, a ako ne dođe do dogovora ni sa Pešićem ni sa Mesinom, kao rezervna rešenja se pominju trener Žalgirisa i legenda kluba Šarunas Jasikevičijus i Sito Alonso iz Bilbaoa.  

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter