4
Košarka

FOTO: STARSPORT

BEZ KALKULACIJA NA PRVO MESTO: Partizan slomio Megu u reviji sjajnih poteza (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 21.05.16 u 22:57

Košarkaši Partizana osvojili su prvo mesto u grupi B pobedom nad Mega Leksom, ovog puta rezultatom 94:89.

Bilo je jasno da će Partizan i Mega Leks iz grupe B ići u polufinale, ali je vrlo važno bilo videti kako će se rasporediti prvo i drugo mesto između dva tima. Posle pobede crno-belih u Mitrovici, isto su učinili i u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

Od početka meča Partizan je imao minimalnu prednosti i uglavnom je kontrolisao sve segmente košarkaške igre, osim skoka, jer su dozvolili Megi čak 16 ofanzivno uhvaćenih lopti, čime su sami neutralisali sve što su uradili u napadu.

A radili su uglavnom dobre stvari, gde su u prvom delu prednjačili Adin Vrabac i Darel Vilijams, ali i Džamar Vilson na isteku prvog poluvremena.

(Izvor: youtube / Ja sam Deo Partizana)

(Izvor: youtube / Ja sam Deo Partizana)

(Izvor: youtube / Ja sam Deo Partizana)

Međutim, u nastavku, tačnije krajem treće i početkom četvrte četvrtine Mega je krenula u furioznu seriju u kojoj je došla do tri poena prednosti trojkom Danila Nikolića, na šta je, pak, Partizan imao spreman odgovor.

Vanja Marinković je kapitenski prvi povukao, nadovezao se i Aleksandar Cvetković trojkom sa preko osam metara, a u potpunom slomu Mega Leksa učestvovao je i Čedomir Vitkovac koji je trojkom na oko 40 sekundi pre kraja odveo Partizan do nedostižnog vođstva od sedam poena.

ADRENALINSKI ŠOK: Delirijum Grobara posle neverovatnog zakucavanja Kevina Džounsa! (VIDEO)

Najefikasniji na ovom susretu bio je Danilo Nikolić sa čak 29 poena, 19 je postigao Aleksandar Rašić, a 17 Rade Zagorac. U pobedničkom taboru poeni su bili raznovrsnije raspoređeni, a najbolji su bili Vanja Marinković sa 15, Adin Vrabac sa 14 i Aleksandar Cvetković sa 13 poena.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter