0
Košarka

FOTO: STARSPORT

TURSKO PRVENSTVO: Fener zaboravio Berlin, Veseli ponovo ‘leteo’ (VIDEO)

Objavljeno: 20.05.16 u 19:25

Tim Željka Obradovića brzo se oporavio od teškog poraza u finalu Evrolige i preko Usak Sportifa se plasirao među četiri najbolja turska tima.

Igračima Fenerbahčea sigurno nije lako pao poraz od CSKA u nedeljnom finalu Evrolige, posebno posle povratka iz minusa od 21 poena, pa i primljenog koša Hrijape na 1,9 sekundi do kraja. Ali su svoju veličinu pokazali time što su brzo podigli glavu i nastavili profesionalno da obavljaju svoj posao, koji ove sezone nije završen.

Protiv Usak Sportifa uspeli su da u dva meča obezbede plasman u polufinale turskog šampionata gde će se sastati sa pobednikom duela između Pinar Karšijake i Galatasaraja.

Izabranici Željka Obradovića su savladali i u drugom meču četvrtfinala ekipu Usak Sportifa sa 81:64 u meču koji je bio neizvestan samo u prvih par minuta. Već u prvoj četvrtini Fener je stekao dvocifrenu prednost i do kraja ju je uspešno sačuvao.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Pero Antić sa 18 poena, dok je Jan Veseli na to dodao još 11 poena. Veoma dobru partiju pružio je Nikola Kalinić sa po devet poena i skokova.

Protivnik Fenerbahčea u polufinalu šampionata Turske biće pobednik duela Galatasaraj – Karšijaka. Tim iz Izmira vodi sa 1:0 u seriji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter