2
Košarka

DEMONSTRACIJA SILE: Zvezda ‘stotkom’ raznela Metalac (VIDEO)

Objavljeno: 12.05.16 u 20:38

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su ekipu Metalca iz Valjeva u drugom kolu košarkaške Superlige Srbije rezultatom 102:67.

Crvena zvezda nastavila je svoj pohod ka odbrani titule šampiona Srbije, a posle Tamiša u prvom kolu, u drugom je u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ stradala ekipa Metalca, kojoj je ovo drugi poraz u prvenstvu, posle uvodnog poraza od FMP-a na svom parketu.

Pitanje pobednika nije se postavljalo ni u jednom trenutku, od samog starta bilo je jasno kakvu ćemo večeras utakmicu gledati, a crveno-beli su svoju razliku uvećavali iz minuta u minut.

NIKO MU NIŠTA NE MOŽE: Cirbes pod košem kao da igra sa decom (VIDEO)

Posle prvih 11 minuta bilo je 11 poena razlike, a posle prvog poluvremena prednost je dostigla 18 poena. Do kraja je sve bilo rutinsko odrađivanje posla, a u takvoj situaciji videli smo i nekoliko atraktivnih poteza.

(Izvor: youtube / KK Crvena zvezda Telekom)

Treća četvrtina je donela potpunu dominaciju izabranika Dejana Radonjića, koju su dobili sa čak 20 poena razlike, a vođstvo je išlo i preko 40 poena viška.

Poslednja deonica donela nam je dosta poena na obe strane, nešto efikasnija bila je gostujuća ekipa, ali je Crvena zvezda otišla preko sto poena za konačnih 102:67.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Maik Cirbes sa 19 poena, pratio ga je Kvinsi Miler sa 16, 12 je ubacio Nemanja Dangubić, dok su ‘u krugu dvocifrenih’ još bili Nikola Rebić i Vladimir Štimac sa po 10 ubačenih koševa.

U gostujućem taboru valja izdvojiti Jovana Novaka sa 21 poenom, dok je Jevtović postigao 13, a Todorović 11 poena.

U drugom meču dana FMP je u Pančevu savladao Tamiš sa 80:65 uz dobre partije Ognjena Dobrića sa 14 i Filipa Čovića sa 13 poena, dok je najefikasniji na meču bio krilni igrač domaćih Ivan Smiljanić sa 16 postignutih poena.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter