7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

REKONSTRUKCIJA: Evo ko napušta Zvezdu, a ko bi mogao da je pojača za Evroligu…

Objavljeno: 06.05.16 u 20:08

Košarkaški klub Crvenu zvezdu očekuje velika rekonstrukcija tima za narednu sezonu, a mnoge zanima kako će izgledati četa Dejana Radonjića u sepmtembru.

Naravno, ako prvi crnogorski stručnjak ne podigne sidro. Dejan Radonjić sa Zvezdom ima ugovor na još godinu dana, ali se takođe zna da je nekada sjajni plejmejker na spisku želja Anadolu Efesa. Ipak, kako je najavio prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović, Dejan Radonjić bi trebalo da ostane u klubu do kraja ugovora.

RAZLIČITA RASPOLOŽENJA: Zvezda je igrala previše, Partizan premalo – kome je teže?

Kada je o igračkom kadru reč, tu je situacija krajnje neizvesna. Tačnije, tim će sigurno napustiti centar Maik Cirbes, a njegovim putem bi mogao da krene i Kvinsi Miler. Kada je reč o trećem strancu Terensu Kinsiju, on bi mogao da ostane, sem ako ne dobije jaču finansijsku ponuvu iz Evrope. Stefan Jović je velika želja mnogih timova, pre svega Makabija iz Tel Aviva, te je pitanje da li će ostati u Beogradu, iako ima ugovor. Ako bi sjajni plejmejker otišao, Zvezda bi dobila obeštećenje, što je prihvatljivo. Dalje, veliko je pitanje i šta će biti sa Markom Simonovićem, Vladimirom Štimcem i Brankom Lazićem kojima ističe ugovor. Za sada je jedino sigurno da ostaju Nemanja Dangubić, Luka Mitrović i Marko Gudurić, kao i omladinci Nikola Rebić, Marko Tejić i Boriša Simanić. Njima bi mogli da se priključe Aleksa Radanov, Dejan Davidovac i Dragan Apić. Od njih šestorice, dvojica bi mogli u prvi tim, a četvorica bi išla na „kaljenje“.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Kada je reč o dolascima, to su za sada nagađanja. Spekuliše se da je prva želja crveno-belih sjajni Rade Zagorac iz Mega Leksa. Tu je takođe iz istog tima i Timoti Luvavu, sa kojim će se videti šta se dešava posle NBA drafta. Takođe, priča se i o mladom pleju Metalca, Petru Rakićeviću i slobodnom centru Ognjenu Kuzmiću, koji je prethodne sezone takođe bio na meti crveno-belih, ali je završio u Panatinaikosu. Naravno, očekuje se da Crvena zvezda dovede bar dva tamnoputa igrača, jednog na „kecu“ ili „trojci“ i jednog na „petici“. Ipak, trebalo bi sačekati da se ova preduga sezona završi, a posle odmora, Jovo nanovo…

0
0

7 Komentara

  1. Zdravo svima,
    prvo kažete SIGURNO odlaze Zirbes I Miller. Ja bih na vašem mestu stavio VEROVATNO. A ako ste sigurni napišite gde odlaze I kada su potpisali ugovore. Miller želi u NBA, ako ne ode, a verovatno neće, jer se ni najbolje evro-ameri ne vraćaju jer NBA ne daje drugu šansu, I preferira evropljane kad se već trebaju dovoditi i draftovati. Opet, nemac I amer obozavaju Zvezdu I Srbiju, ostaju u evroligi sa našim voljenim klubom, a tu je samo 16 klubova, to jeste 15 koji bi ih mogli kupiti. Znači 165 mesta. Vidite koliko je igrača koji imaju sigurno lesto u jacim klubovima od zvezde, pa racunajte gde bi mogli otići. Real, Barçu, CSKA, Fener ? To je već 48 mesta manje, a samo četiri kluba. Ipak bolje legenda kluba u prvoj nego otpad u drugoj ekipi za veće pare. Kinsi verovatno ide, čovek menja klubove kao carape. Ostaju Jović, Mitrović, Gudurić, Simanić, Arapović, Dangubić I možda Rebić jer su nada naše košarke, a ipak se moraju cuvati jer su naši bolji igraci. Odlaze verovatno Simonović, Lazić, Štimac, Micić. Oni spadaju u igrače prve pomoći, naravno Lazić je druga priča, ali predugo je u klubu, i dostigao je vrhunac kvaliteta, sigurno ima igrača iz Evrokupa koji zasluzuju njihova mesta. Ne zaboravite da će Zvezda sledeće sezone imati bolje sponzore ili više para od istih, igraće najmanje 30 zagarantovanih utakmice umesto ovo sezonskih 10, s tim će se budzet znatno povecati. Isto tako samo je 16 klubova u eliti, a 32 kluba će u „drugu ligu“, a zna se da svi žele u „prvu“, mislim na igrače. Isto tako za pojacanja, znajte da Zvezda i BeoBasket odlično sarađuju, s tim I Mega Leks. Dakle Zagorac I Luwawu, ko zna, Jaramaz ? A naši skauti znaju pronaci najbolje „NBA slobodne agente“. To je moja malo duza, ali ipak kratka analiza.

    0
    0
    Odgovori
  2. Otići će svi pobrojani i tu se ništa neće moći učiniti jer im ugovori ističu.Netačno je da će za Jovića dobiti kintu jer je i njemu istekao ugovor,imao je na 2+1 god.i može otići bez obeštećenja.Takođe,naredna sezona je izlazna sa ugovorima Mitroviću i Dangubiću,tako da će i oni otići bez obeštećenja,ako sada ne produže svoje ugovore.Zaboravili ste da napišete da se vraća i Aranitović,koji bi uz Simanića i Radanova morao biti među 13-14 igrača.Treba dovesti Zagorca i Luvavua,ako ne ode u Nba ali ne bi bilo loše kontaktirati i Nikolića iz Mege,možda i Ivanovića na poziciji šutera jer nije klasičan plej,mada mu odbrana malo škripi.Na petici obavezno crnca od preko 210 cm i još jednog na kecu,mada je Jović pokazao da ne mora biti stranac na toj poziciji jer imamo i naših odličnih igrača.Dovesti i nekog našeg igrača sa iskustvom iz inostranstva i to je to jer rekonstrukcija jenešto što mora i sledi.Voleo bih da puste Vasu Micića,da ne zauzima mesto boljim od sebe.

    0
    0
    Odgovori
  3. Zvezda bi trebalo da na okupu zadrzi sto vise igraca zbog pobednicke „hemije“ tako da bi morali zadrzati Simona,Lazica i Stimca koji su odlicni klupski igraci koji su pokazali da se na njih moze osloniti. Uz Dangubica,Mitrovica,Rebica (koji je protiv Reala i Bajerna dokazao da se na njega moze ozbiljno racunati) i Gudurica uz eventualno Kinsija 2/3 tima je tu. Samo su potrebne dorade na pozicijama 4 i 5 (umesto Milera i Cirbesa) i dobra zamena za Jovica cije bi sjajne partije trebalo unovciti. Naravno,Simanic se mora forsirati jer je ozbiljan NBA potencijal.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter