0
Evroliga

KOM OPANCI, A KOM OBOJCI: Bartomeu najavljuje suđenje sa FIBA

Objavljeno: 04.05.16 u 15:33

Prvi čovek EKA Đordi Bartoemu najavio je tužbu protiv FIBA i istakao da samo sud može da reši nastale probleme.

Primirije je kratko trajalo. Posle jučerašnjeg sastanka nije došlo do dogovora između Evrolige i FIBA. Suspenzije reprezentacijama ostaju do daljeg, a probleme će po svemu sudeći morati da reši sud.

– Cela stvar će se najverovatnije rešiti na sudu, to je posao Evropske komisije. Možemo da izgubimo ili pobedimo, ali biće katastrofa ako izgubimo, jer to znači da nećemo imati stabilan sistem takmičenja. FIBA se ne pita za sve sama kao što se FIFA pita u fudbalu. Situacija nije dobra jer FIBA želi da uradi ono što smo mi već uradili. Rekao sam im „uvukli ste nas u haos – rekao je Đordi Bartomeu.

SLAVLJE DO ZORE: Ko je najbolji bubnjar u redovima Zvezde (VIDEO)

On je optužio FIBA da se u ovom „ratu“ služi svime, samo ne sportskim motivima. Otkrio je i kako:

– Prvo su nudili ogroman novac velikim klubovima i dobili su negativan odgovor. Potom su pokušali takozvanim sportskim motivima i ponovo su dobili isti odgovor. Sada su počeli sa pretnjama i suspenzijama. Situacija nije nimalo jednostavna. FIBA je imala spor između nacionalnih saveza i timova, a sada imaju sa Evroligom. Ukoliko Real Madrid igra Evroligu sve je u redu, ali ako Valensija igra Evrokup, oni će kazniti Španiju. Pa da li je onda Evroliga prihivatljiva, a Evrokup koji organizuje isto telo nije? – postavio je pitanje prvi čovek EKA.

BEZ DOGOVORA: Ostaju sankcije Srbiji, FIBA odbila predlog Evrolige

FIBA Evropa juče je odbila sve predloge Evrolige za prevazilaženje problema u evropskoj košarci, pa i dalje ostaju na snazi sankcije klubovima i Savezima koji budu želeli da podrže Evrokup.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter