9
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Crvena zvezda je šampion Jadrana (FOTO)

Objavljeno: 02.05.16 u 22:28

Crvena zvezda je novi šampion ABA lige, pošto je u trećem meču finalne serije u Sremskoj Mitrovici savladala Mega Leks 61:49 (24:16, 13:18, 9:6. 15:9).

„Svuda grmi okolo, naša pesma ponovo, sve je gotovo, sve je pijano, naša Zvezda prva ponovo“, orilo se halom Pinki u Sremskoj Mitrovici. Crvena zvezda je u tri meča 3:0 savladala mladu ekipu Mega Leksa i stigla do druge krune u ABA ligi zaredom. Četa Dejana Radonjića pokazala je iskustvo i kvalitet iz Evrolige i bez poraza je završila finalnu seriju i overila plasman u „elitno“ takmičenje sledeće sezone.

Crvena zvezda je odlično otvorila meč i poenima Cirbesa je stigla do prednosti 6:2. Ipak, razigrao se Ivanović, pogodio je torjku i Mega Leks se vratio u egal meč. Dejan Radonjić je meč počeo sa Mitrovićem na „četvorci“, a kada je u igru ušao Miler, crveno-beli su zasijali. Amerikanac je pogodio dve trojke za redom, a potom vezao još četiri poena, te je šampion ABA lige na prvi odmor otišao sa prednošću 24:16.

(Izvor: YouTube/Crvena Zvezda We Are Back)

Druga četvrtina donela nam je potpuno drugačiju sliku. Mega se razigrala, najviše Zagorac i Ivanović, te je došlo do preokreta 32:31. Ipak, poenima Simonovića (četiri poena) i Kinsija, Crvena zvezda je na poluvreme otišla vođstvom 37:34.

(Izvor: YouTube/Sport Nation)

Treća deonica donela je konstantu prednost Zvezdi uz neverovatno malo koševa, rezultat u ovom periodu je bio 9:6 za crveno-bele. Četa Dejana Radonjića je odlično startovala, stigla do prednosti 41:34, ali se učenici Dejana Milojevića nisu predavali, te su serijom 6:0 stigli do 40:41. Seriju domaćina trojkom je presekao Miler, kao i Gudurić sa linije za slobodna bacanja za 46:40 pred poslednjih deset minuta igre.

Ni u četvrtoj četvrtini nismo videli previše poena. Crvena zvezda je vrlo brzo napravila prvo devet, a potom i dest poena razlike 55:45. Crveno-beli su iskusno, evroligaški, čuvali prednost protiv mladog tima Mega Leksa i rezultatom : stigli do drugog trofeja u istoriji ABA lige.

Najefikasniji kod pobednika bio je Miler sa 18 poena, dok su Simonović i Cirbes ubacili po devet poena. Sa druge strane istakao se Zagorac sa 21 košem.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ABA liga

Finalna serija

MEGA LEKS – CRVENA ZVEZDA 49:61 (34:37)

Crvena zvezda: Kinsi 4, Rebić, Dangubić 2, Mitrović 6, Lazić 2, Micić 5, Simonović 9, Gudurić 2, Jović 3, Miler 18, Cirbes 9, Štimac 1
Mega Leks: Simić, Đoković 4, Veljković 4, Musić , Ivanović 10, Pavlović, Luvavu, Zagorac 21, Simeunović 2, Nikolić, Janković 6, Pecarski.

[/stextbox]

0
0

9 Komentara

  1. Bravo sampioni!!! Ponosni na vas, na ovaj prekrasni trofej (rucni rad),,, Prisivena je 28 zvezdica u prebogatoj istoriji kk Cz,,, Srecno nam bilo zvezdasi,,,

    0
    0
    Odgovori
  2. Ja bas volim onu koja ne postoji, ali kad nema nje, dobar je i Fmp-e .!. XXAAXXAA .!. Naturalizovane zrtve magije KKP .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  3. Igrate pod tudjom zastavom i imenom, jer svoje nemate (ugasio vas DV i KKP), sve se placa, pa i ova „ljubav“-NOVA, prema tudjem, privatnom klubu, manipulanta i fabrikanta, lazi, obmane i prevare ..!.. .!. XXAAXXAA .!. NAMESTENO OD SAMOG POCETKA, MENADZERI KROJE LIGU, MOZE IM SE, DV JE U FRANCUSKOJ, ALI VRATICE SE DULE, A I KKP NA MESTO KOJE MU OD BOGA PRIPADA, USKORO, ZAUVEK.K.K. !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter