1
Evroliga

NEMA DILEME: Evo kako će izgledati Evroliga, a kako Evrokup sledeće sezone

Objavljeno: 29.04.16 u 18:12

U Londonu završen je sastanak ECA sa svim klubovima koji su pristali da igraju pod njenim okriljem i predstavljen je koncept Evrolige i Evrokupa.

Sastanak je završen. Poznato je kako će Evroliga i Evrokup izgledati sledeće sezone. Šta više poznato je i koji će klubovi igrati u novom formatu Evrokupa, kao i koje zemlje će dobiti specijalne pozivnice. Sastanku u Londonu prisustvovali su čelnici Crvene zvezde i Partizana gde su saznali sledeće…

Evroligu će činiti 16 klubova i igraće se ligaški 30 kola. Posle toga sledi plej-of i fajnal-for. Sigurni učesnici takmičenja su Anadolu Efes, CSKA Moskva, EA7 Emporio Armani Milano, Barselona Lasa, Fenerbahče, Laboral Kuća, Makabi FOX Tel Aviv, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid i Žalgiris, kao i Galatasaraj kao osvajač Evrokupa i Darušafaka sa specijalnom pozivnicom. Ona će sledeće godine pripasti Španiji. Preostala tri mesta pripašće pobedniku Bundeslige, VTB lige i ABA lige (najverovatnije Crvena zvezda). Zanimljivo da Francuzi neće imati svog predstavnika u „elitnom“ takmičenju.

Kada je reč o Evrokupu, on će se igrati po sistemu današnje Evrolige. To znači 24 tima podeljena u četiri grupe. Kasnije dve nove grupe, pa potom plej-of i fajnal-for. Pobednik će u sledećoj sezoni biti učesnik Evrolige. Klubovi koji će sigurno učestvovati su AEK Atina, Hapoel Jerusalim, Dinamo Sasari, Trento, Ređo Emilija, Lijetuvos Ritas i Stelmet Zelena Gora. Takođe, tri učesnika ABA lige (verovatno Cedevita, Budućnost i Partizan), tri učesnika ACB lige, tri učesnika VTB lige i dva učesnika Bundeslige. Pozivnice će biti podeljene za pet liga, a kandidata je sedam: ABA liga, Belgija, Francuska, Italija, Litvanija, Turska i Velika Britanija.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter