22
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL, ČETVRTFINALE: Hrabra Zvezda ipak nije uspela, CSKA i Teo u Berlinu (VIDEO)

Objavljeno: 18.04.16 u 22:51

U trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige između Crvene zvezde i CSKA, pobedu je odneo ruski tim sa 78:71 i tako se plasirao na fajnal-for u Berlinu.

Posle dve utakmice u Moskvi koje su pripale ekipi CSKA, serija se preselila u Beograd, a Kombank arena je, i pored toga što je na dan meča bilo dosta slobodnih karata, bila popunjena do poslednjeg mesta.

DELIRIJUM: Umesto zvižduka himni Evrolige, Delije su ‘zapalile’ Arenu! (VIDEO)

Sa tim vetrom u jedrima Zvezda je bolje otvorila utakmicu i od zakucavanja Nemanje Dangubića na otvaranju, povela sa manjom razlikom. Ipak, gosti su vrlo brzo uspostavili balans i vratili se u rezultatski egal.

Izabranici Dejana Radonjića uspeli su u svojoj nameri da ‘odseku’ Miloša Teodosića u prvom poluvremenu i svedu ga na svega četiri postignuta poena u tom periodu, sve sa linije slobodnih bacanja.

LETI, LETI – DANGUBIĆ: Miler požurio da ga isprati u atraktivnosti (VIDEO)

Ni Zvezda nije imala raspoloženog igrača koji se isticao, osim Nemanje Dangubića koji je postigao osam poena i jedinu trojku za crveno-bele iz čak sedam pokušaja.

Dosta je bilo negodovanja u prvih 20 minuta na suđenje, posebno na dve odluke pod košem domaćih, ali je i pored toga Zvezda držala korak za favorizovanim ‘Armejcima, pa je posle dve deonice rezultat na semaforu glasio 35:36 u korist CSKA.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Međutim, već u nastavku CSKA je uspeo da se odlepi, iako je treću četvrtinu trojkom otvorio Tarens Kinzi. Čim se probudio Miloš Teodosić i sa dve trojke povukao svoj tim, odmah je razlika bila osetnija i dvocifrena. Nadovezao se i Aron Džekson u finišu, pa je CSKA pred poslednjih 10 minuta imao vođstvo od 59:47.

Oba tima u tim momentima imala su problema sa ličnim greškama, u timu CSKA Hajns, Voroncevič i Higins su imali po četiri lične greške, dok su kod domaćih Dangubić i Miler imali isto toliko prekršaja, a treba reći da su bili među boljima na parketu do tada.

Imala je Zvezda nalet u poslednjih pet minuta kada je prvo Simonović pogodio trojku za minus pet, zatim je Miler napravio minijaturu i pogodio uz faul, a nadovezao se Nemanja Dangubić torjkom.

Međutim, crveno-beli nisu imali sreće jer su na drugoj strani gosti u svakom trenutku imali spreman odgovor i pogađali i za dva i za tri poena. To je uticalo da Moskovljani mirno privedu meč kraju i slave rezultatom 78:71.

Najbolji na parketu bio je Nando de Kolo sa 20 poena, a naš Miloš Teodosić postigao je 12 poena. U timu Zvezde, najviše se istakao Kvinsi Miler sa 15, Štimac je imao 12, a Dangubić 11 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Crvena zvezda – CSKA Moskva 71:78
3. meč četvrtfinala Evrolige
Kombank arena, Beograd

CRVENA ZVEZDA: Kinzi 9, Rebić, Dangubić 11, Mitrović, Lazić 2, Micić 2, Simonović 7, Gudurić, Jović 6, Miler 15, Cirbes 7, Štimac 12.

CSKA: De Kolo 20, Kulagin D., Teodosić 12, Fridzon 2, Nikols 3, Džekson 6, Lazarev, Voroncevič 8, Higins 8, Kulagin M., Kurbanov 12, Hajns 7.

[/stextbox]

 

0
0

22 Komentara

  1. Citam i cudim se ovi grobarcici prate kosarku u evropi. I navijaju protiv svetinje navijaju za albance za turke za hrvate. Ali nema zasto da se ljutimo to su njihova braca. Ostali srbi navijaju za jedini srpski klub u evro ligi.

    0
    0
    Odgovori
  2. Gledam ove komentare i crkoh od smeha… Znam ja da vi grobari nemate svoj identitet i da vas je sram, ali potajno pratite zvezdu…
    A ono doduše… I nema šta drugo da pratite… Gospodo (nešto sam kurtoazan, pa grobare nazvah gospodo), ovo je bila TOP 8 Evrolige… Trebalo bi da se sećate šta je to… Bilo.nekad, sad se pripoveda. Hvala vam što pratite našu Zvezdu !!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Koliko ste vi franjevci iskompleksirani pa to je tuzno…borili smo se protiv najbolje kluba u Evropi,i izgubili jedva i u Moskvi i u Beogradu,a vama franjevcima ocigledno smeta onih -42 iz Moskve,kad se zamrzao vas usrani klub…bolje pratite vas klub u jakim utakmicama protiv Tamiša i drugih,a ne sta radi Zvezda…JER OSTACE TEK KOMSIJA MALI !!!

    0
    0
    Odgovori
  4. hahaha ovi grobari kao neki navijaci hahah…na marakani saka jada bila.uvek vas duplo manje….Nikad od vas nece nista biti misevi jedni…..Kako ide ona…..grobari vi ste p…… najvece hahahah

    0
    0
    Odgovori
  5. Ajde dziberi javite se… Gde je onaj ciganski inat i pouzdanost da cete igrati cetvrtu utakmicu… Zasto cutite pi.ke ciganske???

    0
    0
    Odgovori
    • A sto se ti druze javljas,sta si hteo da kazes ovim komentarom?Kontam da ste ocajni posto ne igrate evroligu i necete je igrati jos dugo ali nema potreba da pises gluposti po komentarima!!!Pre nego sto napises nesto prvo ukljuci mozak,onda mozda i napises nesto zanimljivo i vredno paznje,ovako si kao gdk na nivou osmogodisnjeg deteta!!!

      0
      0
      Odgovori
  6. ne mogu da verujem…prva dva komentara i oba grobarska. kakvi smo mi srbi ljudi, pa to je da ne poverujes. da pozelis da se vrati vojni rok, da nas bombarduju i sveknu koji embargo. mozda ce se onda setiti neki da su srbi a ne moderni janicari..ja kao navijac uzicke slobode se radujem svakom uspehu sportista ili ekipa iz srbije. pa ovaj top8 je najveci uspeh srpske kosarke u zadnjih par godina. neko spominje da ne moze svako da izgubi 3-0 i zaboravlja da je sopstveni tim gubio od ovih i „48“ razlike. da su prvih pet godina izpadali u prvom krugu, daleko im je bio i top16. da vas podsetim samo da je partizan godinama bio rekorder po najmanje poena u evroligi. pa ovo sto je zvezda postigla u ovoj sezoni je ekstra. da ce bog da igraju i jos po neki klub iz srbije u toj ligi
    a mozda u srbiji vlada ona ljubomora vrste, nek komsiji crkne krava. sto samo odslikava sopstveni karakter. ja cestitam zvezdi na ovom uspehu i dace bog da za koju godinu igraju vise klubova iz srbije u tom takmicenju. i sad mozete da me potvrdite u svemu i da mi lupate minuse…

    0
    0
    Odgovori
    • A vama ostaje samo nasa liga i SLEDECE SEZONE,koje ce trajati decenijama.
      Tako da ces ti i pogotovo ovaj govnar do koske,koji ostavlja po 10-tak nebuloza na svaku vest,jos mnogo da patite.

      0
      0
      Odgovori
  7. Ko o cemu,grobari o zvezdi…Shvatate li koliko ste optereceni zvezdom…hahaha za koga vi uopste i navijate kompleksasi…Nego sa kim ste vi veceras igrali hahaha…..trebali ste skoknete do lepe vase da odigrate prijateljsku ZG narikace…haha

    0
    0
    Odgovori
  8. Dosao je KRAJ „moj cigane“, ovakvu priliku (sa radom bankomata iza sebe), VISE NIKADA NECETE IMATI !!! KRAJ ZLA SRBIJE I PORESKIH OBVEZNIKAAAAAA

    0
    0
    Odgovori
    • Ti i dalje nastavljas sa forama koje koriste osnovci od prvog do cetvrtog razreda?!Dosta moj koji prate hot sport se sprdaju sa tobom!!!Sa vama uvek komedija

      0
      0
      Odgovori
  9. Nekoliko hiljada turskih turbana prati kolumbijsku vezu (kravatu), kada se nema besplatnih sendvica i organizovanih BUS tura iz unutrasnjosti, a i sire, dobri su i ovi iz gancimale, ispod mostova i fekalnih cevi predgradja…!!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  10. A gde je SENDVIC-„ARMIJA“ koja za FMP-navija, Arena poluprazna A IZRENTIRANA PUBLIKA OSTALA-GLADNA, NEMA REZULTATA-NEMA NI DNEVNICE !!!

    0
    0
    Odgovori
  11. STAAAA „hrabra“, CSK BEZ POLA TIMA i LAGANO 3:0 ZA PRAVOSLAVNU BRACU IZ SESTRE RUSIJE !!! AUF WIEDERSEHEN SVASTIKA MAIK SA SVIH 750 000 EVRA PLATE !!!!

    0
    0
    Odgovori
  12. Dzabe ste duvali, rekoh ja. Ponesite po jedan balon kuci pa tamo duvajte do mile volje, jbg, nije lako ispasti sa TRI PREMA NULA, to ne moze svako, samo ovi SLEDECA SEZONA, buahahahahaha

    0
    0
    Odgovori
    • Vi to najbolje znate,kako je ispasti sa 3:0 jer smo vas prosle sezone tako pocistili…kao sto cemo i ove a vi cekajte SLEDECU SEZONU.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter