0
Evroliga

FOTO: Twitter, Crop

NIKOLA JOKIĆ: Bio sam na korak do evropskog giganta i transfer je propao, dođite da vidite Delije i Grobare!

Objavljeno: 15.04.16 u 15:40

Supertalentovani srpski košarkaš i naš najbolji igrač u NBA ligi, Nikola Jokić pisao je blog za „The players tribune“ gde se osvrnuo na svoju karijeru, dolazak u NBA, kao i košarku u Srbiji.

Bivši centar Mega Leksa otkrio je da je bio na skeneru jednog evroligaškog tima i da je verovao da će bar još godinu dana igrati u Evropi, ali je spletom okolnosti završio u NBA ligi gde zaista briljira.

– Ujutro me je brat probudio i rekao da me je Denver draftovao. Bio sam pospan, te ga nisam iskreno ni slušao. Tek kada sam došao sebi shvatio sam šta se dešava. Ipak, i tada sam bio ubeđen da ću bar još godinu dana da provedem u Evropi. U to vreme se interesovala Barselona, ali kada su došli da me gledaju postigao sam svega četiri poena i odustali su. Shvatio sam da Evropa možda i nije za mene, Denver me je odmah želeo i otisnuo sam se u NBA ligu – napisao je Jokić.

OVACIJE JOVIĆU: Otkud predsednik Partizana na dočeku Zvezdinih košarkaša na aerodromu? (VIDEO)

Čitaoce je zanimalo i da uporedi košarkaške navijače u Americi i Srbiji i da napravi razliku.

– Publika u Evropi, naročito u mojoj zemlji, je “luda”. Posebno su takvi navijači Crvene zvezde i Partizana, klubova sa najvećom istorijom u Srbiji. Kada sam igrao finale Kupa protiv Zvezde cela dvorana je bila protiv nas. Još u tunelu čuli smo vrlo bučan i intezivan odjek bubnjeva. Magla je bila svuda u hali, publika je bila bučna, navijala je ceo meč. Bilo je ludo, naročito što smo mi bili mlad tim čije igrače niko nije poznavao. U mislima mi je bio: Vi nas čak ni ne znate. Kladim se da publika ne zna naših 12 igrača na terenu”. Tada sam promašio šut za pobedu i pomislio: O čoveče! Promašio sam šut za prvi trofej u istoriji Mege”. Pao sam, ali kratko je trajalo. Posle te noći nisam se nikada više osvrnuo na taj poraz. Igrao sam ovde u Oklandu, San Antoniju, Oklahoma sitiju… Juta ima zaista dobar domaći teren. Ali nigde nema strasti na tribinama kao u Evropi.

NBA: Fantastični Marjanović i Jokić na ‘fajrontu’ sezone (VIDEO)

Na kraju je Nikola Jokić uporedio i dve košarke i istakao da mu se život promenio dolaskom u najjaču ligu sveta.

– Sve se promenilo, apsolutno sve. Svlačionice, treninzi, ljudi… Igra se potpuno drugačija košarka nego u Evropi. Utakmice su ovde duže. Kada vidite rezultate tamo poput onih 50:58 kaže se dobra utakmica, a ovde na odličnim mečevima skor jednog tima može biti 100 ili 120 poena. U NBA ligi igrači imaju veću slobodu, svako može da šutne. Sada imam 10 trenera, stil igre je drugačiji, puno se trči… Najbolja stvar su putovanja. Sa Megom smo putovali autobusom, po 10 sati, što nije baš najzgodnije za visokog momka kao što sam ja. Ovde je se svuda ide avionom – zaključio je Jokić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter