13
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL, ČETVRTFINALE: Jović proklizao u odsudnom trenutku, Teo srušio Zvezdu

Objavljeno: 14.04.16 u 21:10

Crvena zvezda je u poslednjim sekundama meča ispustila pobedu protiv CSKA 76:77 (20:20, 28:24, 12:19, 16:14) i sada „armejci“ vode sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji.

Zvezda nikad nije bila bliža pobedi protiv ruskog giganta. Imala je četa Dejana Radonjića dve šanse za pobedu, mnogo veću 2,5 sekundi pre kraja, kada je Jović krenuo na ulaz, proklizao, a sudije pokazale korake. Voroncevič je posle promašio dva bacanja, te Kinsi nije uspeo nemoguće da pogodi trojku sa više od pola terena. Tako je CSKA slavio zahvaljujući trojci Teodosića minut pre kraja utakmice – 77:76.

Odlično je Crvena zvezda otvorila meč u Moskvi. Već na startu je povela sa 4:0, a potom i najvećih u prvoj četvrtini 13:6. Briljirao je u tim momentima Kinsi koji je za deset minuta postigao čak 11 poena. Ipak, sa druge strane pred kraj četvrtine razigrali su se De Kolo i Hajns, te je CSKA uspeo da stigne do izjednačenja 20:20.

Ipak, ako su „armejci“ imali lek za odbranu Crvene zvezde krajem prvog dela igre, u drugom nisu znali šta da rade sa srpskom dalekometnom paljbom. Počelo je pri vođstvu Rusa 28:27 trojkom Lazića, a nastavio je Jović i neverovatni Simonović sa tri pogotka van linije za tri. Nažalost, sa druge strane su znali da uzvrate Teodosić i Voroncevič, ali je Zvezda na poluvreme otišla sa lepih 48:44 u svoju korist.

Crvena zvezda je slabo odigrala u trećoj četvrtini, te je posle 28 poena u drugoj, postigla svega 12. CSKA je to iskoristio i u jednom trenutku pobegao na „plus šest“ 63:57. Ipak, Crvena zvezda je ponovo zaigrala dobro i do kraja trećeg dela istopila na „minus tri“.

Prava drama viđena je u četvrtoj četvrtini. Zvezda je ponovo stisla u odbrani i pronalazila lake poene u napadu. Oko 3,5 minuta pre kraja utakmice Simonović je posle trojke Jovića izjednačio na 70:70. Igralo se koš za koš, CSKA je poveo 74:72, a 1,10 pre kraja utakmice Jović je pogodio treću trojku za vođstvo 75:74. Ipak, već u sledećem napadu pogodio je Teodosić trojku i ponovo doveo „armejce“ u vođstvu. Zvezda je promašila, pa je Kinsi ukrao loptu i otišao na liniju za slobodna bacanja. Amerikanac je pogodio samo jedno, a do kraja je ostalo 22 sekunde. De Kolo je prodao loptu i Zvezda je imala skoro 20 sekundi za pobedu. Nažalost, Jović je dve sekunde pre kraja krenuo na ulaz, okliznuo se i sudija je svirao korake. Sa njima je otišla i pobeda Crvene zvezde, ali svaka čast četi Dejana Radonjića na borbi i hrabrosti.

Domaćina je do pobede vodio Hajns sa 19 poena, a pratili su ga De Kolo i Higins sa po 13 poena. Kod Crvene zvezde je briljirao Jović sa 15 poena, Simonović je „upisao“ 14, koliko je imao Kinsi.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CSKA MOSKVA – CRVENA ZVEZDA 77:76 (44:48)

CSKA MOSKVA: De Kolo 13, D. Kulagin, Teodosić 9, Fridzon 2, Nikols 5, Džekson 5, Lazarev 2, Voroncevič 6, Higins 13, M. Kulagin, Kurbanov 3, Hajns 19.
CRVENA ZVEZDA: Kinsi 14, Rebić, Dangubić 1, Mitrović 2, Lazić 7, Simanić, Micić, Simonović 14, Jović 15, Miler 11, Cirbes 9, Štimac 3.

[/stextbox]

0
0

13 Komentara

  1. Mora da si puno isfrustriran, kad si primoran da pratis klub koji mrzis.Mozda bi pratio i svoj da igra neko takmicenje,ali ajde da razumemo tebe i te tvoje izopacene komentare koje krasi mrznja i zavist , a samim tim i pokazuje i stanje vaseg mizernog kluba za koji navijas..U svakom slucaju svakim svojim komentarom ti pokazujes zasto ste navijaci partizana.Ako si razumeo ovu konstataciju,posramices se,ali cisto sumnjam..Grobare samo nastavi da nam svojim komentrima ukazujes postovanje..Jer vredjajuci nekog,ti pokazujes njegovu velicinu…a od C.Z na ovim prostorima veceg kluba nema…A i pokazujes vaspitanje svoje i svojih roditelja…Pametan je shvatio a ti verovatno neces nikada..haha grobar do koske

    0
    0
    Odgovori
  2. Tuzan je zivot vas Franjevaca….lepo je sto pratite Zvezdu,jer vas klub je na pauzi…poprimile ste komplekse od vaseg trenera praseta…

    0
    0
    Odgovori
  3. Prva 4 komentara i sve sami iskompleksirani bolesnici,navijaci komsije malog.Sta reci…lepo je sto pratite evropsku kosarku.

    0
    0
    Odgovori
  4. ..Na Oglasnoj tabli (ispred fabrike u Zelezniku) Jasno pise: NEMA VAS VISEEEE !!! PANTERRRIIIII .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  5. Coro za ovakve utakmice moras dakupis kecmana a ne kinzija ali on nije pizda kao amer… Nece se prodati za saku dolara

    0
    0
    Odgovori
    • Da da,samo vas je tuzio za pare!!!Nego vidim da partizan nije igrao dugo,sta se desava?Ponekad sevne neka vest o Limozu i to vecinom kako su porazeni,ubedljivo ali o *** klubu nista!!!

      0
      0
      Odgovori
  6. Da je košarka fudbal davno bi već bio čuveni Bari…. Ali mira da se šutira u okvir koša…

    Kakva organizacija loš cska, spor basket, navijača čove njih 20 u kadru svako malo. Potpuno neinteresantno…

    U isto vreme doktor košarke Željko sa Bogdanom a bez Veselog u meču koji po dinamici nikad kraja drže prvaka stalno na 20-30 razlike.

    Šta reći… Umesto stalno F4 i 20 pehara u akademiji košarke, gleda se Fener i čove i radne grups tim bezličan i preskup mutant za sve narodne pare.

    Teo srušio…pa nije igrao večeras po minutaži… Jović i umalo senzacija…. Sve vesti iz jedne kuhinje…

    0
    0
    Odgovori
    • I posle 25 godina vam je samo Bari u glavi!!!Sve bi dali samo da jednom u fudbalu osvojite neku evro titulu ali na vasu zalost necete nikad!!!Zauvek cete ostati mali komsija evropskog i svetskog sampiona!!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter