3
Evroliga

FOTO: STARSPORT

KAKO SE SUPROTSTAVITI CSKA? Moskovljani imaju što nema niko (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 08.04.16 u 00:12

Klecaju kolena od pogleda na roster i brojke tima Dimitrisa Itudisa.

Večeras je postalo poznato da će Crvena zvezda u četvrtfinalu Evrolige igrati protiv moskovskog CSKA. Ne postoji mnogo stvari koje su nepoznate kada se radi o ruskom timu. Vođe na terenu su kapiten srpske košarkaške reprezentacije Miloš Teodosić i Francuz Nando de Kolo, dok sve to sa klupe koordinira Dimitris Itudis.

Miloš Teodosić će prvi put u svojoj karijeri kao igrač nekog stranog kluba gostovati Crvenoj zvezdi u Beogradu. Bivša uzdanica FMP-a sasvim sigurno će biti dočekana na lep način od strane ‘Delija’, jer je i sam više puta potvrdio da je veliki Zvezdaš. Ipak, kada lopta prvi put poleti u vazduh, cilj svakog košarkaša je samo jedan.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Cilj je stići do koša rivala, a nema boljeg tima u tom segmentu od ‘Armejaca’. Moskovljani su najbolji napadački tim u Evroligi sa čak 91,7 postignutih poena po meču. Takođe, imaju i najbolje procente šuta: za tri poena imaju 42,7 posto, dok pogađaju čak 57,4 pokušaja za dva poena.

Najbolja dva napadača u Evropi su u timu CSKA, a to su gore spomenuti Nando de Kolo i Miloš Teodosić, koji kao što je svima poznato, na svakojake načine razigrava saigrače. A ima i koga da razigrava. Na centarskoj poziciji fantastična saradnja razvijena je sa Kajlom Hajnsom, ali i Džoelom Frilendom, koji se odlično uklopio u tim Dimitrisa Itudisa.

EL, TOP16: Meč u Nemačkoj doneo Zvezdi rivala, čeka se samo još jedan četvrtfinalista

Teodosića često menja odlični Eron Džekson, dok na pozicijama dva i tri iz svih pozicija mogu da pogode Vitali Fridzon, Kori Higins, dok je pozicija ‘četiri’ rezervisana za Andreja Voronceviča, koji će imati veću minutažu usped povrede Viktora Hrijape.

I pored odlične individualne igre i statistike, najveća prednost Moskovljana je timska uigranost i košarka sa puno kontranapada, brzine i tempa, koji potencira Miloš Teodosić.

(Izvor: youtube / EUROLEAGUE BASKETBALL)

Dimitris Itudis je bivši učenik i saradnjik Željka Obradovića, a svoj trenerski kvalitet dokazao je mnogo puta do sada.

Na sve to treba dodati i ono što najviše brine navijače Crvene zvezde, a to je fenomenalna igra CSKA na domaćem terenu gde ove sezone imaju svega dva poraza – u novembru u Evroligi od Unikahe i u VTB ligi od Lokomotive Kubanj u februaru.

‘Armejci’ već dugo godina predstavljaju favorita za osvajanje Evrolige, ali im je prestižni pehar već nekoliko puta izmakao ‘za dlaku’. Na tom putu ovog puta stoji im tim Dejana Radonjića.

Videćemo da li crveno-beli mogu da se suprotstave kaznenoj ekspediciji iz Moskve.

0
0

3 Komentara

  1. ljudi bre pa sta vam je?? ako su unikaha i kubanj dobili njih na njihovom terenu zasto mi ne mozemo??? pa Zvezda igra jaku i cvrstu odbranu,kad bi se malo usporio ritam utakmice ne bi se oni tako lako znalazili. Plus pakao arene pa da ih vidimo. Dobijali smo Real,Makabi,Himki,Pao i druge mozemo i ovo da dobijemo,samo je potrebno malo vere u ove momke. CSKA je naravno ekipa za respekt,ali posle svega sto su nasi momci postigli moramo da verujemo u njih!!! NAPRED ZVEZDA!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter