21
Košarka

OGROMNO POJAČANJE: Zvezda potpisala igrača koga su tražili najveći evropski klubovi

Objavljeno: 04.04.16 u 12:38
Ugovor je potpisan  na četiri godine.

Jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope, Boriša Simanić, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa KK Crvena zvezda Telekom, po kome će crveno-beli dres nositi do 2020.godine.
 
Boriša Simanić je 20.marta postao punoletan, a odmah po povratku sa mini-priprema sa reprezentacijom i nastupa na poznatom turniru u Manhajmu, potpisao je  ugovor sa KK Crvena zvezda Telekom.
 
Simanić je tako, nakon višegodišnjih ugovora koje su potpisali Aranitović i Radanov, postao treći član čuvene generacije 1998, koji će prve ozbiljne košarkaške korake u seniorskoj konkurenciji, praviti kao košarkaš Crvene zvezde.
 
KK Crvena zvezda Telekom ističe da je put kojim su se odlučili Aranitović, Radanov i Simanić, koji su tokom pregovora kao izričitu želju isticali ostanak u našem klubu, i odbijali brojne ponude klubova iz inostranstva i Univerziteta iz SAD, jedini moguć u pravilnom razvoju mladih igrača, i ujedno očuvanju srpske košarke.
 
Boriša Simanić je u Crvenu zvezdu stigao 2013.godine sa 15 godina. Prvu seniorsku sezonu proveo je u ekipi FMP-a kod trenera Milana Gurovića.
 
Paralelno sa nastupima u FMP-u, igrao je sa godinu dana starijim juniorima Crvene zvezde sa kojima je osvojio juniorsku Evroligu u Milanu, godinu dana kasnije je sa juniorskim timom Crvene zvezde osvojio drugo mesto na završom turniru u Madridu, ove sezone je kao MVP na kvalifikacionom turniru „Marko Ivković“ pomogao ekipi da obezbedi novi plasman na završni turnir EL u Berlinu.
 
Tokom leta 2015.godine, nakon kompletne seniorske sezone u FMP-u, trener Dejan Radonjić priključuje ga prvom timu Crvene zvezde, čiju igru bi trebalo da nosi u narednih nekoliko godina. Već sada mnogi evropski treneri smatraju ga biserom evropske košarke, o čemu govori i činjenica da je u ovoj sezoni, u Lilu, kasnije i u Torontu, igrao na All star utakmicama najboljih mladih igrača Evrope i sveta do 18 godina, iako je sa 17 godina bio najmlađi košarkaš u oba nastupa. Odlikuje ga izuzetan šut sa distance, iako je visok 209 cm,i odlično razumevanje košarkaške igre.
 

 

0
0

21 Komentara

  1. Znaci ovaj mali iz Bratunca ce za koju godinu znaci da djelja!Moje iskustvo kao kosarkaskog instruktora i pedagoga mi govori da ce biti igrac za ENBEA ligu!

    0
    0
    Odgovori
  2. Sad, nisu mi baš jasni ovi naslovi, dakle Simanić je već tri godine u Zvezdi, veliki je talenat to svi znamo, ali ušao je na par utakmica, uglavnom ga Radonja nije pustao u igru iz samo njemu znanog razloga, valjda mu je još premlad, šta li, a sada je veliko pojačanje? Nije ulazio čak ni kad nismo imali zamenu za Luku, pa ni kao rezerva Quincy-ju, nego je igrao Simonović ili Dangubić, koji su trojke.
    To ko kad bi recimo Branko Lazić potpisao za Zvezdu, a tu je od početka, i onda ide naslov: Veliko pojačanje za Zvezdu – stvarno ne kapiram…
    Meni se ovo uopšte ne sviđa, dečko je neviđeni talenat, i oduševljen sam bio kad je potpisao za Zvezdu, ali trebao je više da igra i razigrava se, međutim eto – tek sad je pojačanje, valjda zato što je doneta odluka da se „pumpa“ da bi eventualno mogao da se proda i da se uzme neka kinta. Jasno mi je da nam treba kinta, samo mi nisu jasni ovakvi naslovi.

    0
    0
    Odgovori
  3. Bravo mali! Napravio si pravi izbor samo malo strpljenja i vrednog rada i bices jedan od vodecih igraca zvezde u buducnosti sa gudurom, mitrovicem, radanovim, aranitovicem… Franjevci sisarka sa nasih vesti!

    0
    0
    Odgovori
  4. ..Nece docekati ni dvogodisnje igre za mutant klubic iz prostog razloga, ZATVORICE se VESTACKA TVOREVINA zbog gazdinih grehova iz ne tako daleke proslosti !!! DOLAZI DJAVO PO SVOJEEE

    0
    0
    Odgovori
    • Eh da je tako bar…. Franjevačko/JNA tvorevina poznata i kao JSD odavno ne bi postojala.
      Jer najveći su gresi činjeni sa te strane (tamne strane) brda!!!

      0
      0
      Odgovori
    • Dolazi sve na svoje polako se gasi tvoj mutant klubic u fudbalu se svađate medjusobno ko je više ukrao, u košarci vraćate one koji su vas napuštali iz privatnih razloga a vraćate ih jer nemate koga da stavite ili bolje reći neće niko da dodje sad kada država više nije krava muzara. ..pozdravlja te doktor NEBOJŠA COVIC čovek gospodin osoba koja ti je za dve – tri godine uništio život i taj tvoj nazovi tim dok je tvoj ds nas uništavao 10+ godina

      0
      0
      Odgovori
      • prijatelju taj nije unistio SD Partizan taj je unistio celu SRBIJU. Pitaces se sutra kada ti dete potrazi pare za uzinu i da uplati ekskurziju a ti lomis prste odakle da mu das. , razmisli hoce li ti taj kriminalc dati pare, Nece prijatelju trpao je i trpa on sve to u svoj dzep. Cela Srbija da krade godinu dana ne moze da postigne toliko koliko je ovaj kriminalac ojadio Srbiju, odnosno Kosovo i METOHIJU I JUG SRBIJE. on jeste doktor ali doktor za lopovluk i pljackanje ovog jadnog naroda i ne pljacka i ner vrsi on selekciju na crve belo i crnio belo on otima i pljacka od svih naravno uz pomoc i podrsku i blagoslov vlasti i drzave na celu sa velikim vodjom . NJegove posledice ce jos dugo ova jadna Srbija osecati.

        0
        0
        Odgovori
        • Dok se kralo i unosilo u tvoj klub, tada nismo morali da se pitamo „sta ce deca da nam jedu“?! Tad je bilo super, jer su lopovi bili naklonjeni tvom malom klubu?! Lopovi se smenjuju, a mi lose zivimo vec 15 godina, zato ne pametuj puno i pusti tu demagogiju!

          0
          0
        • ne lupetaj, taj klub da nije pokraden od samog sebe odnosno od lopova iz kluba dans bi bio vodeci u regionu i evropi, s bozirom na cifru koju su ostvarili od transfera u poslednjih desetak godina, a sta ste vi uradili, na kraju ovi su prethodni** krali al su i nama da zivimo dali, a ovi sada kradu ali nama ne dadu, tako da ces se pitati ko je demagog, ***i shvati da su takvi kao ti u ovoj zemlji ipak u manjini

          0
          0
        • Znaci dok su krali i gurali u JSDP sve je bilo ok… Kakav komican lik… Vidi i pre 15 godina je bilo sranje u ovoj zemlji, a i sad je….i bice sledecih 30 godina ko god bude bio na vlasti….da li ti to kapiras ili treba da ti se crta!? Ja nisam u manjini, jer se serem na celu politicku scenu, ali nemoj da mi prodajes maglu i pricu kako „ne dadu“ da zivis… Jer u ovoj zemlji samo lopovi mogu da zive sjajno, ostali manje-vise krpe kraj sa krajem

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter