0
Košarka

(FOTO: NY times)

VREMEPLOV: Karterovo ‘NE’ fizici, logici i razumu – najbolje kucanje svih vremena? (VIDEO)

Objavljeno: 01.04.16 u 00:08

Nakon ovoga, nije bilo dileme – kada su zakucavanja u pitanju, Karteru nema ravnog.

Meč poslednjeg kola A grupe olimpijskog turnira u košarci između Francuske i SAD igran je 25. septembra u Sidneju. Amerika je pobedila 106:94, ali je meč obeležio Vins Karter. Tim SAD vodio je 69:54 početkom drugog poluvremena, kada je Karter presekao jednu loptu, stuštio se ka košu i rešio da akciju završi kucanjem. Ne toliko neobična odluka, koliko je vanserijsko bilo izvođenje.

Naime, Karter je u punom trku skočio ka košu, dok se ispred njega nalazio Frederik Vajs, centar visok dva metra i 18 centimetara. Problem? Nikakav! Usledilo je zakucavanje praćeno nečim što ga kvalifikuje za kucanje veka – preskočio je Vajsa.

Francuzi su potez nazvali „Kucanje smrti“, Vajs ga nije video preko 10 godina, Karter je toliko pokušavao da ga ponovi – bezuspešno, a nama ostaje da gledamo i divimo se momku koji je postavio domaći zadatak svima koji vole atraktivne završnice.

(Youtube/supra2k8)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter