6
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL, TOP16: Fenerovi Srbi uveli Zvezdu u plej-of, uz dramu na kraju

Objavljeno: 01.04.16 u 21:12

Pobedi Fenerbahčea protiv Anadolu Efesa od 90:86 u istanbulskom duelu 13. kola Top 16 faze verovatno su se najviše obradovali navijači Crvene zvezde pošto je klub sa Malog Kalemegdana na taj način osigurao plasman u plej-of elitnog takmičenja.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena (37:34) u kom je tim Željka Obradovića uglavnom imao prednost „žuto-plavi“ su do ključne predsnotti došli u trećoj deonici koju su dobili sa 29:16, a blistali su Điđi Datome i Bogdan Bogdanović.

Poenima Pere Antića u poslednjoj sekundi treće četvrtine Fenerbahče je došao do maksimalnih +16 (66:50) protiv prilično slabog Efesa koji nije imao ni snage ni znanja da napravi preokret u poslednjih 10 minuta iako su uspeli da spuste razliku na samo tri poena zaostatka na pet sekundi pre kraja (86:83). Posle dva pogođena slobodna bacanja Bogdanovića Dibler je na 1,6 sekundi pre kraja smanjio na 88:86, da bi tačku na ovaj meč stavio Datome pogođenim slobodnim bacanjima.

Datome je sa 22 poenom bio najefikasniji, a pratili su ga Bogdanović koji je dodao 21 (trojke 4/9) i Antić sa 13 poena. Nikola Kalinić je kao starter uspeo da dođe do sedam poena i šest skokova. U poraženom timu dvocifren učinak imali su Tomas Ertel sa 14, Derik Braun, Čedi Osman i Džejsom Grejndžer koji su ubacili po 13 odnosno Dario Šarić sa 12.

Fenerbahče je i pre ove utakmice obezbedio prvo mesto u grupi E, ali je nakon ovog duela jasno da Anadolu Efes više nema ni teoretske šanse za četvrto mesto. Crvena zvezde je obezbedila plasman u plej-of, a teoretski može i do trećeg mesta, ali za to će joj biti potrebna pobeda u Zagrebu protiv Cedevite uz dva poraza Panatinaikosa.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Evroliga, Top 16, 13. kolo

Rezultati:

Grupa E
Lokomotiva – Unikaha 81:60
Crvena zvezda – Darušafaka 61:80
Fenerbahče – Anadolu Efes 90:86
Panatinaikos – Cedevita (petak, 20.45)

Tabela: Fenerbahče* 11/2, Lokomotiva* 9/4, Panatinaikos 8/4, Crvena zvezda 7/6, Anadolu Efes 6/7, Darušafaka 4/9, Cedevita 3/9, Unikaha 3/10

Grupa F
Himki – Olimpijakos 98:66
Barselona – Brose Baskets 75:57
CSKA – Žalgiris 100:86
Laboral Kuća – Real Madrid (petak, 20.45)

Tabela: CSKA 9/4*, Laboral Kuća* 8/4, Barselona 7/6, Himki 7/6, Real 6/6, Brose 6/7, Olimpijakos 6/7, Žalgiris 2/11

[/stextbox]

0
0

6 Komentara

  1. Željko će pustiti Efes. Željko je 2 puta pustio Partizan… BLABLABLA. Svako polazi od sebe. To što bi vaša uprava uradila (možda i neki vaši bivši igrači ili treneri), ne važi za sve. Nismo isti i nikada nećemo biti. Nekome u upravi sede legende kluba, a nekome…. svi znaju (ako napišem neće mi objaviti komentar). U svakom slučaju čestitke za plasman u top 8

    0
    0
    Odgovori
    • Hvala bogu da nismo svi isti jer bi me bilo sramota ako bi me neko poistovecivao sa nekim purgerima iz Humske.Zeljko jeste pustao partizan,kao sto je pustio i Panatenaikosa nedavno jer je ipak u tim klubovima postao trener i mora im se na neki nacin revansirati.Ipak su on i Bogdanovic od rodjenja bili zvezdasi,samo ih je kasnije put naneo na pogresnu stranu brda.

      0
      0
      Odgovori
  2. Hvala Obradovicu pre svega,pokazao je da je veci zvezdas i covek od komplet nase uprave na celu sa strucnim stabom koji su nas bestidno izadali i prodali lakrdijaskom namestaljkom protiv Darusafake,,, Sva sreca sto pobedi Fenerbahce, inace siguran sam da smo cekali zadnje kolo u Zagrebu kladionicarska mafija izbacila bi Zvezdu i nebi usli u toliko zeljeni i zasluzan TOP 8!
    Cestitam mojim Delijama, Bogdanovicu i Obradovicu jer smo jedini koji smo mislili o Zvezdi i istorijskom trenutku,,, Uprava nasa razmislja o svojim dzepovima,,,Pih

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter