3
Evrokup

FIBA U ‘KANALU’: Ucene nisu prošle, devet klubova prihvatilo poziv za igranje u Evrokupu

Objavljeno: 31.03.16 u 09:32

Već smo pisali o tome da je litvaniski Lijetuvos Ritas prvi prihvatio poziv Đordija Bertomeua da igra Evrokup naredne sezone, a kako piše Gazeta delo Sport nisu jedini.

Italijanski list danas donosi vest da će trogodišnji ugovor za igranje Evrokupa da potpišu tri španska kluba – Unikaha, Valensija i Gran Kanarija, grčki AEK, turski Galatasaraj, ali i tri nemačka tima – Alba, Bamberg i Bajern iako se u sredu pojavila informacija da je Košarkaški savez Nemačke zabranio učešće svojim klubovima.

Sada nam preostaje da vidimo kako će da reaguju klubovi sa ovih prostora odnosno Cedevita, Budućnost i Partizan, koji će verovatno dobiti pozivnicu umesto Mega Leksa.

Košarkaški savez Srbije je pozvao naše klubove da odbiju poziv Đordija Bertomeua kako FIBA ne bi imala osnova za sankcije, ali sada se već postavlja pitanje da li krovna organizacija ima snage da sa olimpijskih igara izbaci Litvance i Špance odnosno da spreči Grčku, Tursku ili Srbiju da igraju kvalifikacije za turnir u Riju.

0
0

3 Komentara

  1. Fiba definitivno nece nista postici ucenjivanjem ako izbace Nemacku, Grcku, Spaniju, Srbiju, Francusku pa i Litvaniju ko ce im igrat olimpijske igre???

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter