1
Košarka

FOTO: STARSPORT

KECMAN: Sve je potpuno drugačije

Objavljeno: 30.03.16 u 13:08

Bivši košarkaš Partizana, a sada pomoćnik Aleksadru Džikiću, Dušan Kecman rekao je  da će se crno-beli vratiti na staze uspeha i da se kao trener odlično snalazi.

– Sve je potpuno drugačije. Mnogo kompleksnije, moraš da vodiš računa o više stvari, da se baviš svakim igračem ponaosob, svakom je potrebno prići na drugačiji način… Dosta je stvari i polako učim. Biće potrebno vremena, ali trudim se. Sada vidim kako je sa druge, rekao je Kecma u intervjuu za „Sportski Žurnal“.

Od kada je završio igračku karijeru znao je da će krenuti trenerskim putem:

– Oduvek sam znao sam da ću ići tim putem i svi su mi govorili da je to totalno drugačija priča. Moraš da učiniš da 12 igrača dišu kao jedan, da imaš nosioce igre, koje će ostali da prate… Tu sam da što više upijam od glavnog trenera, pa kada budem spreman da jednog dana radim i samostalno. Korak po korak, ne treba žuriti.

Partizanu nikako ne prija što je pauze do početka KLS duga, ali je Kecman optimista:

– Košarka postoji da bi se igrale utakmice i da bismo se takmičili. Ali, takav je splet okolnosti. Mi treniramo i pripremamo se da bismo bili spremni za početak Superlige.

Bio je deo sjajne generacije kluba koja je znala samo za uspehe, sada se situacija malo promenila:

– Ne bi trebalo da se vraćamo unazad. Svaka generacija ima nešto svoje. Ali, kakvi god da su uslovi, od Partizana se uvek očekuje najviše, često i nerealno. Čak i kada na papiru nema dovoljan kvalitet, da juriša na sve trofeje. I mi od sebe uvek tražimo najviše. Godinama smo to i radili u Evroligi… Sada smo bogatiji za iskustvo koje moramo maksimalno da iskoristimo, da prenesemo na mlađe kako bi se napravili dobri rezultati, zaključio je Kecman.

0
0

1 Komentara

  1. Odlicno se snalazi kad je posle tuzbe uspeo da naplati dugovanja. Kako uopste ima obraza da bude u klubu koji je nedavno tuzio. DZON OBRAZ!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter