8
Evroliga

EVROPA NIJE UJEDINJENA: Znaju li Nemci nešto više od drugih?

Objavljeno: 30.03.16 u 16:32

Sukob između FIBA i Evrolige dobija nove dimenzije, a evropski košarkaški savezi staju na različite strane. 

Tokom jučerašnjeg dana stigla je informacija da je Lijetuvos Ritas odlučio da prihvati ponudu Đordija Bertomeua i igra u Evrokupu, bez obzira na pretnje FIBA da će zbog toga konsekvence snositi nacionalni tim kluba koji se okrene Evrokupu.

Nasuprot Litvanaca, nemačka Bundesliga je na sastanku odlučila da odbije Bartomeuov paket od ‘jednog mesta u Evroligi i tri u Evrokupu’. To nam pokazuje da evropske lige neće biti ujedinjene po ovom pitanju, ali i postavlja pitanje da li Nemci znaju nešto što ostatak Evrone ne zna?

U svakom slučaju, cela situacija je dosta paradoksalna, jer iz svega proizlazi da će u našem slučaju KK Partizan odlučiti o svojoj, ali i sudbini reprezentacije Srbije.

Jer ukoliko se klub iz Humske odluči da zaigra u Evrokupu sledeće sezone kao što je izvršni direktor crno-belih Mlađan Šilobad najavio, a FIBA ipak ostane dosledna svojim rečima i pretnje pretvodi u kazne, Srbija neće moći da igra na Eurobasketu 2017. godine.

 

0
0

8 Komentara

  1. Nikola…a što se ti javljaš kad nemaš pojma u životu…one sezone jeste Igokea bila 1. u regularnom delu…i bilo je govora da je EL odlučila da prvi iz regularnog dela ide direktno…pre početka plej-ofa su promenili odluku i rekli da u EL idu finalisti…a ta tvoja filozofija Partizan kao 3. a Zvezda 2. ..pa kako su se onda majke ti sreli u finalu ? sistem ide da 1. igra sa 4. i 2. sa 3. …Partizan igrao sa Igokeom a Zvezda sa Radničkim KG…i tu su pobedili i direktno se plasirali u EL… pa ti sad vidi ko je kome oteo mesto u EL…a mi zvezdaši tačno znamo koja je vaša bolna tačka…NEBOJŠA ČOVIĆ !!! toliko vam je uneo kompleksa da pucate od muke…i treba da pucate…ceo svet zna s čim ste se vi koristili toliko godina…e pa nema više…to je samo početak vaših muka…još čete da kukate dok god budete živi…i da ne zaboravimo…mi sledeče sezone opet EL…a vi ? cipiripi liga…i ne pravite se pametni ako nemate pojma….jer po vašim pričama, vama je više bitno gde če Partizan, a nije vas briga šta če bit sa reprezentacijom ? nije me briga toliko za Zvezdu..bitna mi je REPREZENTACIJA SRBIJE !!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. vi tzv navijaci zvezde.tad je igokea zavrsila na prvoj poziciji regularnog dela.zvezda druga a partizan treci.tad je partizan osvoio aba ligu pobedivsi zvezdu u finalu.a tad je iso samo sampion aba lige i pprvi iz regularnog dela sampionata.sobzirom da je partizan osvoio aba ligu tad.zvezda je automatski ispala iz evrolige.ali ta ista evroliga nije dala igokei da igra iz dalje neutvrdjenih razloga.vi tzv navijaci zvezde niste pratili svoj klub do pre dve godine.malo je onih pravih navijaca zvezde koi su pratili i tada ka su bili losi.a vi sto kazete da partizan gleda sebe.da gleda sebe bolelo bi ga bas onda uvo i za reprezentaciju i za fibu gledo bi sebe.al nece jer je to srp[ski klub kioi je igro 4 fajnl fora u zadnjih 25 godina i osvoio jedamn.a vi koi ste osnovani pre 5 godina sada se dicite a znate sta je covic radio i kako je doso tu de jeste.vi sa budzetom od 6 miliona dolazite do top 8 a partizan sa budzetom od 1,5 miliona igrop fajnlfor i skoro uso u finale ame reci kazu da vama novac igra a nama srce za svo klub.tolko od mene

    0
    0
    Odgovori
    • Jel ti stvarno verujes u to sto si napisao?! Da je Partizan 2010. imao budzet 1.5 miliona?! Pa ove sezone imaju veci budzet kad ne igraju evropska takmicenja. Uporedi imena igraca iz 2010. i sad pa ce to se samo reci ako malo razmislis svojom glavom, a ne pises ono sto ti veliki mag kaze.

      0
      0
      Odgovori
  3. ti što pričaš o mutantima…dovoljno pokazuje kako si ti nastao….
    ne treba tu nikoga štediti..ni zvezdu, ni partizan, ni megu..nikoga…ko radi protiv saveza
    ni manje ni više…udri lepo suspenziju i kraj priče…pa nek se posle žale Fibi
    napravili su nekoliko pobeda za redom i odma se umišljaju da su se uhvatili za muda…jesu al za naša….a ti što sereš da kako je zvezda otela mesto u EL Igokei…priseti se na kojem mestu je Zvezda zavrsila regularni deo a na kojem Partizan…malo manje gledaj ninđe kornjače i manje češ imati mutante u mislima

    0
    0
    Odgovori
    • Partizan je te godine uzeo titulu u aba ligi,igokea bila prva u regularnom delu. Ma sta ciganima mozes objasniti,nista. Te sezone je sampion isao direktno i prvi uz regularnog dela sezone,a to limenke nisu bile. Partizan je kao cetvrti dosao na final four i osvojio titulu pobedivsi zvezdu u finalu. Tad je trebala igokea i partizan da igraju,a onda odjednom promena pravilnika pa finalisti idu u evroligu. A sledece sezone kad su cedevita i cibona bili finalisti kako to da je zvezda odjednom u evroligi,opet promena pravila

      0
      0
      Odgovori
  4. E moj ehh,a sta vi igrate sledece sezone,dao vam Misko i bez titule da igrate evroligu,pre dve godine ste to mesto ukrali igokei,a sad kupili od mege i ti mi pricas o reprezentaciji,aj bolje cuti,do pre dve godine niste ni znali sta je to kosarka,mada istini za volju ni sad kk crvena zvezda ne zna,zna malo ovaj tim iz zeleznika,ovaj mutant privatni a drzavni projekat

    0
    0
    Odgovori
    • Vidi se koliko si pametan. Mi smo.u Finalu i igramo za EL mesto a vi niste ni medju prve 4 da mozete igrati u Evropi, i sad ti meni hoces da reknes da smo mi platili??

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter