5
Evroliga

(Izvor: Euroleague)

ZVEZDA U PROBLEMU: Crveno-belima visi plasman u Top 8?

Objavljeno: 25.03.16 u 23:08

Efes pobedom nad Unikahom prišao na pobedu zaostatka nad Crvenom zvezdom.

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Unikahu rezultatom 87:67 u poslednjem meču E grupe, čime su popravili skor na 6-6. Kako bi se plasirali u narednu rundu, turskom timu neophodno je da savlada Fenerbahče u narednom kolu, kao i Panatinaikos u poslednjem, uz nadu da Zvezda neće uspeti da zabeleži nijednu pobedu u dva preostala meča protiv Darušafake u Beogradu, a zaitm i Cedevite u Zagrebu u poslednjem kolu.

Ono što ekipi Dušana Ivkovića svakako neće ići na ruku jeste činjenica da je malo verovatno da će ti Fenerbahčea, posle današnje blamaže u Zagrebu, želeti da im olako prepusti pobedu.

Podsećamo, Crvena zvezda ima bolji međusobni skor, nakon što je, posle poraza u prvom meču 85:84, savladala Efes u Vršcu 91:82.

Ekipu Efesa su do pobede nad Unikahom predvodili Šarić i Ertel sa po 17 poena, a Čedi je ubacio 11. Sa druge strane, Nelson je ubacio 12, a Nemanja Nedović samo šest poena, uz šut za tri 0/5.

Meč je praktično bio rešen već nakon prve četvrtine, koju je Efes dobio 27:11, da bi na poluvreme otišli sa čak 19 poena prednosti – 49:30.

U poslednjem meču večeri, košarkaši Olimpjakosa savladali su Real iz Madrida 99:84, čime su došli do skora od 6-6, koliko imaju i Real, Barselona, Himki i Brose Basket, tako da će poslednja dva kola biti itekako interesantna.

U timu Olimpijakosa najbolji je bio Mancaris sa 19 poena, Spanulis je ubacio 18, a Printezis 17. Kod Madriđana, Rivers i Ljulj su brojali do 17.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]Evroliga, Top 16

12. kolo

E grupa

Lokomotiva – Crvena zvezda 86:62

Darušafaka – Panatinaikos 84:86

Cedevita – Fenerbahče 89:59

Anadolu Efes – Unikaha 87:67

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
F grupa

Laboral Kuća – Barselona 75:71

Brose Baskets – CSKA 91:83

Žalgiris – Himki 71:76

Olimpijakos – Real Madrid 99:84

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

5 Komentara

  1. Zvezda je tukla sve velike klubove,osim Fenera i ne vidim zasto ne bi dobila i neku Darusafaku i tako obezbedila F8.Mada sam siguran da ce dobiti i Cedevitu a Pao izgubiti u Turskoj i tako obezbediti 3.poziciju i Laboral Kucu.

    0
    0
    Odgovori
  2. ja ne znam po cemu visi Zvezdin plasman dalje……gluplji komentar odavno nisam procitao!!!Skoro je glup kao i onaj da Zvezda ostaje bez Borise Simanica!!Sa narucenim takstovima nista necete postici osim da ce vam biti sve gore i gore!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Ne znam gde ti vidis problem i gde visi….ima dva kola do kraja oni su u moranju da pobede dve a mi jednu ako vec pises stavi da njima visi,jer vise ima smisla ne razumem ovako glupe naslove

    0
    0
    Odgovori
  4. Realno, teško je bilo očekivati pobedu u Krasnodaru, uzimajući u obzir sve činjenice. Ovakav scenario da poslednja 2 kola odlučuju konačan plasman za Zvezdu je očekivan. Jedna pobeda je dovoljna za četvrto mesto u grupi. Postoji i idealan scenario, malo verovatan, ali moguć… Dve pobede do kraja, i čekati po jedan poraz Lokomotive i Panatinaikosa u preostale 2. utakmice. Da li Unikaha ili Darušafaka (Lokomotivu) i Cedevita ili Efes (Panatinaikos) mogu da pobede? Teško, ali to bi bio idealan scenario uz „naše“ dve pobede za DRUGO MESTO.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter