17
AdmiralBet ABA Liga

NEREGULARNO: Kamnikarova greška na štetu Srbije i Crvene zvezde

Objavljeno: 13.03.16 u 20:15

Kako stvari stoje pred nama je nova kriza u ABA JTD ligi, a glavna uloga ponovo pripala komesaru za suđenje Alešu Kamnikaru.

Kako prenosi B92 Aleš Kamnikar je neregularno odredio delioce pravde za meč Crvena zvezda – Cedevita. Naime, pravila nalažu da u plej-ofu ABA JTD lige sude arbitri koji se nalaze među 12 najbolje rangiranih ove sezone. Jedini izuzetak može da se napravi ako je u pitanju teritorijalna neutralnost, odnosno ako igraju srpski i hrvatski klub ne mogu sudije da budu iz tih zemalja pa onda može da se odredi i delila pravde van najboljih 12.

Prema odluci Kamnikara, meč dva Evroligaša sudiće Sašo Pukl, koji nije sporan jer je najbolji sudija van Srbije i Hrvatske, ali i njegov zemljak Damir Javor i Crnogorac Miloš Koljenšić. Na potvrđenoj listi Ispred ove dvojice na Javor je tek 15, a Koljenšić na 18 mestu. Ispred Slovenca su čak trojica sudija koja po teritorijalnom principiu mogu da sude ovaj meč, Bosanc Obradović je 7, a Slovenci Krejić i Petek 12 i 14. Takođe još jedan sudija iz BIH je ispred Koljenšića – Bjedić.

Očekuje se da Crvena zvezda sazove vanrednu konferenciju za novinare povodom ovog velikog propusta pred utakmice koje će odlučiti koji će tim među najbogatije klubove Evrope.

0
0

17 Komentara

  1. Kada su pokrali partizan u crnoj gori smejali ste se i.likovali sada cemo mi kada ga vi iz….te. A mogli smo se tada pobuniti zajedno a i sada. Ali ne mi smk slozni srbi. I treba da kradu srpsku kosarku kada su nam takvi u njoj.

    0
    0
    Odgovori
  2. Javor uvijek sudi kad Cedevita igra protiv srpskih klubova. Cedevita rijetko gubi kad je tu Javor. Zadnji veliki skandal se desio kad je direktno ostetio Igokeu u Laktasima priznavsi nepostojecu trojku Cedeviti.

    0
    0
    Odgovori
  3. Krenula je da radi cuvena kuhinja. Video covek da nece ove godine moci u Evro ligu, molio po Barseloni i mutio vodu, a kako mu nije poslo za rukom da dobije desetogodisnju licencu, videvsi da nema tim da osvoji ABA, mora se poceti sa mahinacijama i pravljenjem skandala. Izgleda da u Evropi nisu dovoljno napredni da im ljudi poput Covica mogu da rade sta hoce. Sada ce da organizuje saopstenja i konferencije za stampu, da pljuje sve zive braneci kobajagi interese srpske kosarke. Svojevremeno je pricao da je stavio tacku na crno beli svet, a sada vidimo da crno beli svet polako ustaje, jer je neunistiv, a majstor za unistavanje ce posle unistavanja i gasenja KK Crvena zvezda sa Malog Kalemegdana, sada doprineti da Srbija vise nema predstavnika u Evro ligi.

    0
    0
    Odgovori
  4. Sad ce Vučko da pokloni crveno beli dres Slovenskom premijeru i stvar resena na dobrobit građana Srbije i drzavnog proračuna!

    0
    0
    Odgovori
    • Mi igramo Evro ligu i plej of u ABA ligi a vi kako teeee???? Vi cekate milostinju da vas pozovu mi ucesce izborili na terenu,vi kukate u bedi i nemoci i svi su vam krivi a mi prosli torturu vasih premihera,direktora,tabadzija pi svlacionicama i auto gepecima,vi imali trenera koji ue pokrao slije i tukao igrace ,davio ih pred velikim auditorijumom a mi preziveli i sad smo sila a mi kakooo teeeeee?????

      0
      0
      Odgovori
  5. Kad smo se prosle godine zalili na arbitre koji su nas pokrali u sred Podgorice i kad je pre utakmi e bilo predoceno ko ce suditi, to nije

    imalo tezinu a sad ima, pametnom dovoljno

    0
    0
    Odgovori
  6. Emil tedeski i dragan bokan su zavrsili ovu spiku oko kamnikara i javora sa ko zna kojom cifrom! Covke reaguj!!! Dobro razmisliti o igranju polufinala sa cedevitom jer ce izgleda biti kradje na zvezdinu stetu!

    0
    0
    Odgovori
  7. Jbg. sad’ ce coki da trazi da „sudi“ Belosevic ili cak Mazic, a mozda i exs sudija vr. suda Ljubomir Vuckovic..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter